Shark Attack The Game: speel met haaien en red de oceaan

0

Sinds enkele weken is Shark Attack The Game verkrijgbaar. Een door de Haarlemse ondernemers Toni van Dam en Jorrit Vlas geproduceerd kaartspel, dat spelers in staat stelt bij te dragen aan een plasticvrije oceaan. Want met elk verkocht spel kan er een halve kilo afval uit de natuur worden verwijderd. Op deze manier willen de makers actief meewerken aan een betere wereld en tegelijkertijd plasticvervuiling bij een groter publiek onder de aandacht brengen.

Toni van Dam (29) en Jorrit Vlas (29) zijn experts op het gebied van social media en social selling. Zij weten hoe zij grote groepen kunnen bereiken via sociale netwerken en hoe je zakelijk impact maakt. “Al jaren helpen we bedrijven en professionals met veel plezier verder, maar steeds vaker vroegen we ons af of we niet ook iets konden doen om de oceanen te redden,” zegt Toni van Dam. “We zijn allebei al van jongs af aan gek op duiken, haaien en de complete onderwaterwereld. Plasticvervuiling in zee is een van de grootste milieuproblemen van onze tijd – het treft meer dan zeshonderd vissoorten! Daarom hebben wij Kings of the Ocean opgericht, zodat wij onze expertise nu ook kunnen inzetten ter bescherming van het zeeleven. En dat doen we onder meer met de uitgave van dit spel.

Shark Attack The Game is een hilarisch kaartspel, qua illustraties een lust voor het oog vol bijzondere haaien, vissen en andere bonte zeebeesten. Spelers trekken om beurten een kaart totdat iemand een Shark Attack trekt – een haaienaanval die al dan niet door het gooien van de dobbelsteen overleefd kan worden. Het spel gaat door tot er nog slechts één speler over is. Alle andere kaarten in het deck kunnen strategisch worden gebruikt om de kansen op een Shark Attack te verkleinen.

Jorrit Vlas: “Het ontwikkelen van een eigen spel stond al lange tijd hoog op ons lijstje. We hadden een duidelijke purpose en een solide businessplan en in twee jaar tijd is het gelukt om een goed doordacht en spannend kaartspel (met dobbelsteen) te produceren. Tot nu toe is het onze ervaring dat spelers al na twee keer spelen dik fan zijn en dat ze het spel gegarandeerd introduceren bij vrienden. Een hoopvolle win-winsituatie dus: voor de consument een leuke vorm van nieuw entertainment, terwijl wij intussen worden geholpen om afval te verwijderen uit de zo kwetsbare wateren.

Shark Attack The Game is online te koop, maar ook verkrijgbaar in verschillende winkels in Haarlem en omstreken, zoals Meneer Paprika, Smidtje Canal Cruises, Game Time en het IJmuider Zee- en Havenmuseum. Het spel is voor 2 tot 5 spelers, van 7 tot 100 jaar oud.

Over Kings of the Ocean
Shark Attack The Game is een spannend spel met haaien, vissen, schildpadden en een dobbelsteen dat bijdraagt aan een schonere oceaan. Je speelt het spel door om de beurt een kaart trekken, totdat iemand een Shark Attack trekt. Die speler moet de dobbelsteen gooien om te overleven. Dit proces gaat door totdat er nog maar één speler over is. Deze speler wint het spel. Alle andere kaarten in het spel gebruik je om je kansen op een Shark Attack te verkleinen! En met elk verkocht spel halen wij een halve kilo plastic uit de natuur! www.sharkattackthegame.com.

 

 

 

 

- Advertentie -

Geef een reactie