Internationale top kiteboarders gaan los in Nederlandse storm

0

De Nederlander Lasse Walker heeft de Red Bull Megaloop Challenge 2015 gewonnen. Een zuidwester storm met vlagen van 90km per uur, honderden kite-fans op het strand en een waarschuwing van de KNMI voor gevaarlijk weer: dinsdag waren de perfecte condities voor de Red Bull Megaloop Challenge.

Bij The Spot in Zandvoort gingen 16 internationale top kiteboarders het water op, om de meest spectaculaire sprongen te laten zien. De 20-jarige Walker maakte de beste megaloop en overtuigde de 4-koppige jury om hem tot winnaar te kronen.

Walker kreeg de trofee overhandigd uit handen van meest extreme kiteboarder Ruben Lenten, organisator en jurylid van het evenement. Ruben over de winnaar: “De jury was unaniem over eens dat Lasse vandaag de beste was. Hij ging verticaler, horizontaler en radicaler. Op alle criteria was Lasse vandaag de beste.

Lasse Walker over zijn winst: “Bij aankomst zei ik al dat ik ging winnen vandaag, een beetje als grapje. Maar ik voelde me fit. Daarbij wist dat ik er alles aan heb gedaan om vandaag om de titel mee te doen”, zegt de stralende Walker. “Dat ik win is echt een droom die uitkomt. Twee jaar geleden mocht ik voor het eerst meedoen, dat was al geweldig. Nu winnen is nog beter.” En Walker is duidelijk nog niet klaar. “Mijn volgende doel is om Red Bull King of the Air te winnen en natuurlijk deze titel behouden.

De Red Bull Megaloop Challenge is een kitesurfwedstrijd die alleen plaats vindt als het stormt; bij meer dan 30 knopen wind uit de juiste richting. Sinds de vorige editie in oktober 2013 was het wachten op deze perfecte weersomstandigheden. De 16 vooraf door Ruben Lenten geselecteerde deelnemers van de Red Bull Megaloop Challenge gaven alles tijdens de heats. De kiteboarders, afkomstig uit Frankrijk, Zuid-Afrika, Duitsland, UK en Nederland waren duidelijk één met moeder natuur. Met windvlagen die soms uitschoten naar 45 knopen, maakten de kiters sprongen van zo’n 15 meter hoog en hingen ze ruim 5 seconden in de lucht. De jury beoordeelde de atleten op de hoogte, afstand, stijl en uitvoering van de megaloops, waarbij die ene perfecte sprong al voldoende kon zijn om de volgende ronde te halen.

Uiteindelijk streden Lasse Walker, Willem van der Meij, Kevin de Smidt en de Duitser Linus Erdman in de finale om de felbegeerde titel. Met een volledig Nederlands podium was het feest voor de Nederlandse kite-fans compleet. De tweede plaats ging naar de 25-jarige Kevin de Smidt en Willem van der Meij sprong naar de derde plek op het podium.

- Advertentie -
Vorig artikelNiets verhullende crowdfundcampagne moet succesvolle behandelmethode voor (ex-)borstkankerpatiënten in heel Nederland beschikbaar maken
Volgend artikelVijf aanhoudingen na inbraak in opslagbox
redactie
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.