Levensloopbegeleiders voor mensen met autisme en deelnemers (mensen met autisme) gezocht voor pilot

4

In mei start Vanuit autisme bekeken de pilot levensloopbegeleiding in de gemeenten Arnhem, Haarlem (incl. Bloemendaal, Heemstede, Zandvoort), Utrecht, Groningen, Tynaarlo, Noordenveld en Westerkwartier. Daarom zijn wij op zoek naar levensloopbegeleiders en deelnemers.

Levensloopbegeleiding wordt, naar behoefte van de deelnemer, geboden op alle vlakken die belangrijk zijn. Denk aan zorg, onderwijs, wonen, werken, vervoer, relaties, etc. Deelnemers zijn mensen met een officiële diagnose autisme die problemen ervaren en behoefte hebben aan levensloopbegeleiding. Levensloopbegeleiders zijn mensen die structureel iemand met autisme willen ondersteunen en dingen met en voor hen willen regelen. Zo stimuleren levensloopbegeleiders ontwikkeling, levensgeluk, autonomie en deelname aan de samenleving van iemand met autisme. Levensloopbegeleiders moeten bereid zijn eens per drie weken training en intervisie te volgen, waarbij zowel de kosten voor de begeleiding als de kosten voor training en intervisie worden betaald vanuit de pilot.

Deelname aan de pilot betekent dat je ook deelneemt aan onderzoek dat tijdens de pilot wordt uitgevoerd, bijvoorbeeld in de vorm van een interview, enquête of het verstrekken van persoonsgegevens. Het onderzoek loopt tot november 2020. Er wordt gesproken over hoe verder te gaan na 2020.

Opgeven kan tot 28 februari. Helaas kan niet iedereen die zich opgeeft meedoen: er zal een selectie plaatsvinden. Omdat een persoonlijke klik volgens ons doorslaggevend mag zijn, gebeurt selectie van levensloopbegeleiders voornamelijk door de deelnemers zelf. Opgeven kan via onze site: www.vanuitautismebekeken.nl.

Advertentie

4 REACTIES

  1. Seminar ‘Leven met autisme’ https://www.societeitvereeniging.nl/agenda/seminar-leven-met-autisme/418

    • Wat interessant Mignon! 🙂 Heb jij een netwerk van mensen die autisme hebben of werken met mensen met autisme? Ik werk bij de organisatie VAB die deze pilot organiseert en we zijn nog volop op zoek naar deelnemers en levensloopbegleiders. Denk jij nog mensen te kennen die willen begeleiden of begeleiding willen ontvangen? Het lijkt me leuk om even te brainstormen met je hoe we de juiste mensen kunnen bereiken in Haarlem. Als je wilt mag je me bellen op 0644397623.

Comments are closed.