Droge voeten in Museum Haarlem

0

Museum Haarlem krijgt veel waardering voor de tentoonstelling Haarlem Waterproof. Bezoekers vinden vooral de presentaties over persoonlijke hygiëne en het dempen van de grachten interessant. Wist u dat vroeger de was maar twee keer per jaar werd gedaan en dat het pas in 1965 verplicht werd badkamers in huizen te bouwen? Waarom de grachten gedempt werden, is op de tentoonstelling te ruiken. Ook de nieuwe serie prachtige prenten uit het Noord-Hollands Archief is een bezoek zeker waard.

De tentoonstelling Haarlem Waterproof geeft een bijzonder overzicht hoe de stad door de eeuwen heen met het water omgaat. Van overstromingen tot de drooglegging van het Haarlemmermeer. Van Haarlems bier gemaakt van Spaarnewater tot en met het dempen van zwaar vervuilde grachten. Haarlem Waterproof geeft aan de hand van oude documenten, schilderijen, foto’s en objecten een historisch overzicht van het wel en wee van de Haarlemmers met het water.

Bijzonder aan de tentoonstelling is dat deze niet ophoudt na uw bezoek aan Museum Haarlem. In samenwerking met Molen de Adriaan, Restaurant Zuidam, Jopen bier, de waterleidingduinen en andere unieke locaties met een rijke waterhistorie, heeft het museum een aantal zomerse arrangementen samengesteld, waarmee u geniet van al wat het water Haarlem te bieden heeft, maar waarbij u wel droge voeten houdt.

Iedere bezoeker aan Haarlem Waterproof ontvangt bij zijn bezoek een voucher naar keuze voor een leuke korting bij een van de aangesloten organisaties. Ook is voor € 15 (waarde € 40) een goodiebag te koop, met daarin toegang tot het museum, alle kortingsbonnen voor heerlijke consumpties bij diverse horeca, waterrijke stadswandelingen, een fietsroute en typisch Haarlemse cadeautjes. Wees er snel bij, want op is op en voor u het weet is de zomer voorbij!

De tentoonstelling Haarlem Waterproof is nog te zien tot en met 27 september in Museum Haarlem.