Patronaat en Gitaarlem presenteren “Take me to Church”

0

Patronaat en Gitaarlem hebben de handen ineen geslagen voor ‘Take me to Church’. Een unieke reeks concerten met bands van eigen bodem en internationale grootheden.

Op vrijdag 16 oktober in de Groenmarktkerk zullen Novastar, Sue The Night (en een nog nader aan te kondigen act) het glas in lood nog meer kleur geven dan het al heeft. En op zaterdag 17 oktober wordt in de Doopsgezinde kerk geluisterd naar Gabriel Rios, Gotcha! en Gospel Sessions, waarbij ook dit godshuis omgetoverd wordt tot een magische concertzaal.

Voor deze shows is een beperkt aantal tickets te koop. Het is mogelijk een los kaartje te kopen en wie beide dagen wil bezoeken kan een passe-partout aanschaffen.

Vrijdag 16 oktober, locatie Groenmarktkerk, Nieuwe Groenmarkt Haarlem

Novastar (B)
Na vijf volle jaren kwam Novastar vorig jaar terug met een nieuw album. Op dat recente album ‘Inside Outside’ klinkt Joost Zweegers (Novastar) ingetogener, maar toch met een voller en Brits geluid. Met klassiekers als ‘Wrong’ en ‘The Best Is Yet To Come’ die afkomstig zijn van zijn gelijknamige album dat in 2000 uitkwam, heeft de perfectionist zich door de jaren heen geëvalueerd tot een verfijnd artiest. Op ieder nieuw album dat uitkwam zocht de in Nederland geboren Belg zijn muzikale grenzen op, waardoor iedere plaat weer anders klinkt.

Sue The Night
Afgelopen januari werd ‘Mosaic’ uitgebracht, het debuutalbum van Sue The Night. Daarmee bereikte de Haarlemse band lovende kritieken, werden ze bekroond tot 3FM Serious Talent en scoorden ze een megahit met het opzwepende ‘The Whale’. Sue The Night speelt vrolijke liedjes met moeilijke onderwerpen, waardoor hun sound behapbaar is. Deze avond zal de melancholische synthpop worden verkleind tot een akoestische set.

T.B.A.
TBA is de term voor: “Een derde act wordt nog aangekondigd” – dat gebeurt zeer binnenkort: zie de Patronaat-website!

Groenmarktkerk Haarlem (Nieuwe Groenmarkt)
Novastar (B) + Sue The Night + T.B.A.
Open 19.15 u Aanvang 20.00 u
€ 26,- vvk (ex fee) / € 45,- passe-partout (ex fee)

Zaterdag 17 oktober, locatie Doopsgezinde Kerk, Frankestraat Haarlem:

Gabriel Rios (B)
Alweer bijna tien jaar geleden brak de Puertoricaanse Belg Gabriel Rios door met Broad Daylight dat op zijn debuutalbum Ghostboy staat. Op dat debuutalbum laat hij een duidelijke mix van hiphop, latin, elektronica en rock horen. Nadat Rios een aantal jaren doorbracht in New York heeft hij zijn geluid extreem veranderd. Dat is maar al te goed te horen op zijn meest recente album, dat hij in 2014 uitbracht. Op ‘This Marauder’s Midnight’ zijn de liedjes kleiner en intiemer, maar toch groots. Met enkel een akoestische gitaar, strijkers en soms een trompet maakt Gabriel Rios waar dat hij een fantastische songwriter is.

Gotcha!
De lokale helden van Gotcha! staan bekend om hun heerlijk bruisende bombastische funky hiphop. Afgelopen jaar werd ‘Back To the Moon’ uitgebracht dat een wat gemêleerder geluid heeft. Maar het zou een misverstand zijn om te concluderen dat de mannen hun wilde haren zijn verloren. Na een paar jaar radiostilte heeft hun tussenpauze juist gezorgd voor meer ruimte om overal en nergens muzikale ervaring op te doen en dat is te duidelijk te horen in al hun nieuwe werk. Meer rust, maar niet minder groovy. Vanavond zal Gotcha! een op deze omgeving toegesneden set doen.

The Gospel Sessions
Een kerk zonder koor is als een gitaar zonder snaren. Daarom is The Gospel Sessions uitgenodigd op deze mooie dag om hun hoopvolle en hartverwarmende gospel uit te dragen in de Doopsgezinde Kerk. De op Excelsior Recordings getekende band maakt in plaats van een orgel gebruik van rock ’n roll invloeden. Denk aan melodieuze gitaarriffs en een ingetogen, maar toch zeer kleurrijk geluid. In het vooruitschiet speelt de band nog op festivals als Noorderzon en Into The Great Wide Open.

Doopsgezinde Kerk, Frankestraat Haarlem
Gabriel Rios (B) + Gotcha! + The Gospel Sessions
Open 19.15 u Aanvang 20.00 u
€ 26,- vvk (ex fee) / € 45,- passe-partout (ex fee)