Taalcafé in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk

0

In de landelijke Week van de Alfabetisering, van 7 t/m 13 september, is er volop aandacht voor laaggeletterdheid en taalontwikkeling. Tijdens deze week, op donderdag 10 september van 19:30 – 21:30 uur, organiseert de Bibliotheek Zuid-Kennemerland een Taalcafé in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk (Fie Carelsenplein 2).

In het Taalcafé staat gezelligheid voorop en kun je op een leuke manier je Nederlands verbeteren. Iedereen is welkom op deze avond, in het bijzonder mensen die Nederlands leren. Je mag gewoon binnenlopen, maar het is natuurlijk fijn als je je aanmeldt. Dat kan bij de balie in de Bibliotheek Schalkwijk of met een mail naar janine.eleveld@bibliotheekzuidkennemerland.nl. Het Taalcafé wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Haarlem.

Thema van het Taalcafé is muziek. Samen met de Wereldmuziekschool gaan we Nederlandse liedjes zingen die allemaal over de liefde gaan. We vertellen wat de liedjes betekenen en praten er samen over. Zo delen we bijzondere verhalen met elkaar. De docenten van de Wereldmuziekschool nemen ook instrumenten mee die je kunt uitproberen.
De Bibliotheek wil in de toekomst vaker een Taalcafé organiseren over steeds een ander thema.

Info
Donderdag 10 september, van 19:30 – 21:30 uur
De Bibliotheek Haarlem Schalkwijk, Fie Carelsenplein 2 te Haarlem
De toegang is gratis