Pletterij start het nieuwe filmseizoen met Marnie

0

Heb je ook zo’n zin in een tijdloze klassieker, met een weergaloos verhaal en oogstrelende beelden? Kom dan elke dinsdagavond naar Pletterij Debat en Cultuur waar 15 september het nieuwe filmseizoen start.

Wat is de meerwaarde van een film? Filmkenners Lenie Peetoom en Simon Turner voorzien afwisselend de cinematografische meesterwerken van een korte inleiding. De films in september worden ingeleid door Simon Turner.

Di 15 sep. Cinema Club: Marnie (1964). Regie: Alfred Hitchcock. Een onderkoelde, spannende studie van een pathologische dievegge en leugenares. Marnie (Tippi Hedren) wordt gevangen gehouden door een man (Sean Connery) die haar paradoxaal genoeg wil bevrijden van haar zieke neigingen. ‘Marnie’ is Hitchcocks laatste grote film, gemaakt één jaar na het geruchtmakende “The Birds”. De film is gewaagd expressionistisch, niet bedoeld om realistisch te ogen, maar schendt juist visuele filmregels om Marnie’s toestand te tonen.

Di 22 sep. Cinema Club: The Visitor (2007). Regie: Thomas McCarthy. Walter, een weduwnaar wiens vrouw een beroemde pianiste was, voelt zich doelloos en vervreemd van het leven. Dan dienen zich twee illegale immigranten aan, die hij opneemt in zijn huis. Gaandeweg raken hun levens met elkaar verstrengeld, en Walter maakt kennis met het leven van illegale immigranten in de USA. Djembémuziek speelt een grote rol in deze – ondanks de zware problematiek – lichtvoetige en herkenbare film.

Di 29 sep. Cinema Club: Freaks (1932). Regie: Tod Browning, de maker van ‘Dracula’. ‘Freaks’ is een horrorfilm die angst aanjaagt, choqueert en ontroert. In de hoofdrollen circusartiesten die dat zijn geworden dankzij hun lichamelijke afwijkingen. Zij verwelkomen een trapeze-artieste in hun midden, ondanks het feit dat zij ‘normaal’ is. Haar harteloze behandeling van een van de ‘freaks’, die verliefd op haar is, leidt tot het beruchte slottafereel. Deze film is in het Verenigd Koninkrijk 30 jaar verboden geweest.

Info
Pletterij Debat en Cultuur is te vinden aan de Lange Herenvest 122, 2011 BX in Haarlem.
Voor meer informatie: www.pletterij.nl
Aanvang 20.00 uur.
Toegang € 3,00, tot 25 jaar € 1,50 (inclusief lidmaatschap Cinema Club).
Reserveren is gewenst, via reserveren@pletterij.nl of bel 023 542 35 40.
Er is geen pinautomaat aanwezig.

- Advertentie -