4e editie Grootste Golftoernooi Ter Wereld op Golfbaan Spaarnwoude

0

Vrijdag 2 oktober organiseren stichting Sporters in Actie en de MF Foundation de 4 editie van het Grootste Golftoernooi ter Wereld. Bekende Nederlanders zoals Sebastiaan Labrie, Winston Post, Piet Schrijvers, Ferry Maat en vele anderen zetten zich in voor het eerste Multidisciplinair Centrum Kindermishandeling (MDCK) van Nederland in het Spaarne Gasthuis te Hoofddorp. Golfbaan Spaarnwoude stelt voor deze bijzondere golfdag de gehele accommodatie volledig belangeloos beschikbaar.

Tijdens het Grootste Golftoernooi ter Wereld spelen zoveel mogelijk golfers voor het goede doel. Vrijdag 2 oktober is dit voor het eerste Multidisciplinair Centrum Kindermishandeling (MDCK) van Nederland in het Spaarne Gasthuis. Voorzitter van de MF Foundation Frank Vogel; ‘Het is ontzettend belangrijk dat dit centrum er komt. Het klinkt onvoorstelbaar maar wekelijks worden er in onze regio gemiddeld 20 kinderen opgevangen die te maken hebben met mishandeling of misbruik. Het staat buiten kijf dat deze kinderen zo optimaal mogelijk geholpen worden. Nu ontbreekt het nog aan middelen om dit unieke centrum op een (kind)vriendelijke manier in te richten en daar willen wij ons 2 oktober graag voor inzetten.’

Wat is het MDCK?
Wanneer een kind te maken heeft met een traumatische ervaring als mishandeling of misbruik, gaat het een langdurig en vervelend traject in. Nare onderzoeken en behandeling in het ziekenhuis, gesprekken en onderzoek bij politie, justitie, psychiaters en jeugdzorg waarbij iedere keer opnieuw het toch al moeilijke verhaal verteld moet worden. In het nieuwe MDCK in het Spaarne Gasthuis hebben alle hulpverleners zich verzameld onder één dak. Hierdoor hoeft het kind slechts eenmaal het verhaal te doen en kan noodzakelijk onderzoek en eventuele behandeling direct van start gaan.

Greenfee en inschrijven
Inschrijven kan telefonisch via Sporters in Actie 020 – 450 98 70 en vanaf 11 september online via de website www.golfbaanspaarnwoude.nl. De 9-holes greenfee op de C, D, E baan bedraagt € 25,- Op de A, B en F holes betalen de deelnemers € 15,- voor 9-holes. Op de F-holes is zelfs alle ruimte voor niet golfers want daar wordt onder begeleiding FootGolf, FlingGolf en DiscGolf gespeeld. Ondanks het wat zware onderwerp, wat het MDCK natuurlijk toch is, doet de organisatie er alles aan om er een leuke en gezellige dag van te maken, aan alles is gedacht van live muziek tot diverse demonstraties, clinics voor niet golfers en leuke challenges. Meer informatie: www.sportersinactie.nl.

Organisatoren Sporters in Actie en de MF Foundation
Stichting Sporters in Actie en de MF Foundation organiseren sportieve evenementen ten bate van het goede doel. Sinds 2012 hebben beide organisaties diverse succesvolle evenementen georganiseerd. Zoals bijvoorbeeld de eerste editie van het Grootste Golftoernooi ter Wereld, waar 1584 golfers maar liefst 100.000 euro bij elkaar wisten te spelen ten bate van Spieren voor Spieren.

Golfbaan Spaarnwoude
Prachtig gelegen in het natuurgebied tussen Amsterdam en de Noordzeekust ligt de grootste en meest veelzijdige golfbaan van Europa, Golfbaan Spaarnwoude. Met zes 9-holes banen en 12 Pitch & Putt holes wordt de meest verwende golfer uitgedaagd en de beginnende golfer verleid.

- Advertentie -