Dag van de Innovatie, Sugar City Events decor evenement

0

Gelijktijdig, op vijf locaties, wordt op 1 oktober 2015 de Dag van de Innovatie georganiseerd, door de Kamer van Koophandel in nauwe samenwerking met de Financiële Telegraaf en een andere partners. De Dag van de Innovatie informeert en inspireert ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Een groot aantal ondernemers toont er hun innovatieve diensten en producten. Sugar City Events in Halfweg is de hoofdlocatie van het evenement. Deelname is kosteloos.

Ondernemers uit Noord Holland, Utrecht en Flevoland krijgen hun energieboost in SugarCity Events in Halfweg. De opening van de Dag van de Innovatie vindt daar plaats om 16.00 uur en is op de andere locaties live te volgen. Marijke Roskam (BNR) geeft het woord aan Martijn Roordink, oprichter van Spaces. Direct hierna gaat ze in gesprek met onder andere professor dr. Willem Vermeend en Marie-Claire van Hessen over smart business, big data en serious gaming. En bespreekt ze met Rutger Bregman en Johan Hoorn het gemak van de robot. Met Pauline Voortman en Hans Bottema gaat ze dieper in op leiderschap en vertrouwen.

Tovertafel en step-scooter
Deelnemers krijgen informatie over het begrip ‘innovatie’, inzicht in waarom innoveren juist in deze tijd zo belangrijk is en stappenplannen om zelf tot succesvolle innovaties te komen. Op het innovatieplein zijn 100 innovaties aan te raken, te proeven en te ervaren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan LEEV Mobility met JACK, een opvouwbare elektrische step-scooter voor duurzaam transport in de stad en aan de Be.e, een elektrische scooter gemaakt van biobased composieten. Maar ook aan de Tovertafel van Koen Logchies. De Tovertafel projecteert interactieve lichtanimaties op de huidige (eet) tafels in zorginstellingen. Beweegsensoren reageren op de bewegingen van handen en armen. De Tovertafel is ontwikkeld tijdens het vierjarig promotieonderzoek van ir. Hester Anderiesen.

Ondernemers van de toekomst
Marijke Roskam komt aan het einde van de Dag van de Innovatie terug op de studentenchallenge, die plaatsvindt in de nacht voorafgaand aan de het evenement. Op alle locaties buigen deze ‘Ondernemers van de Toekomst’ zich over vraagstukken uit de regio en denken mee over innoveren in verschillende branches, het effectief inspelen op trends en de verbetering van diensten en services. De studenten werken aan een reëel vraagstuk van een ondernemer uit de regio. NL Innovators geeft vorm aan de challenge. Samen met ondernemer én DJ Sebastiaan Hooft vormen zij om 19.00 uur de afsluiting van deze dag. Daarna is er voldoende tijd om te netwerken.

Regionale ondernemers in Top 100
Tijdens de Dag van de Innovatie, in Halfweg om 13.00 uur, wordt de MKB Innovatie Top 100 2015 gepresenteerd. Dertien innovatieve bedrijven uit Noord Holland, vier uit Flevoland en zeven uit Utrecht weten op 1 oktober welke plaats zij in deze tiende editie hebben veroverd. Een aantal van hen toont de winnende innovaties op het innovatieplein.

Meer informatie en deelnemen? Aanmelden kan via www.kvk.nl/dagvandeinnovatie.

- Advertentie -