Steeds meer duurzame woningen in Haarlem

0

Vandaag reikt Alliander een ‘Watt voor Watt’ boek uit aan wethouders Cora-Yfke Sikkema en Joyce Langenacker én de directeuren van de woningbouwcorporaties Ymere, Elan en Pré Wonen.

Het boek geeft een overzicht van de uitstekende resultaten die woningbouwcoöperaties, particuliere woningeigenaren en wijkinitiatieven de afgelopen jaren bereikten met het verduurzamen van woningen. Ook bevat het een overzicht met resultaten van de Watt voor Watt projecten. Er zijn 2.117 woningen energetisch verbeterd met minimaal twintig tot tachtig procent energiebesparing.

Dat is ruim 40% meer dan de afgesproken 1.500 woningen. Wat is Watt voor Watt? Watt voor Watt is een gemeenschappelijk initiatief van de gemeente, Alliander, de woningbouwcorporaties, Tuinwijk Noord, Altera Vastgoed om energie te besparen in Haarlem. Watt voor Watt is onderdeel van de Groene Mug. Watt voor Watt levert hiermee een bijdrage aan het betaalbaar, comfortabel en energiezuinig wonen van alle Haarlemmers. De Watt voor Watt partners hebben zich met Haarlemse bedrijven en de verschillende wijkinitiatieven met enthousiaste eigenaren en huurders actief ingezet om huur- en koopwoningen te verduurzamen.

De gemeente heeft financieel bijgedragen door 78 duurzaamheidsleningen en 362 Watt voor Watt subsidies te verstrekken.

Landelijk is Watt voor Watt één van Blok voor Blok projecten opgestart vanuit het ministerie van Binnenlandse Zaken. Doel was om 1.500 woningen 30 % energiezuiniger te maken in de periode 2012 – 2014.

Meer informatie over Watt voor Watt? Kijk op www.degroenemug.nl.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)