Nieuw online platform voor Haarlemse ondernemers

0

Haarlem Marketing heeft in samenwerking met de gemeente Haarlem, afdeling Economie en Cultuur, een online platform voor Haarlemse ondernemers gerealiseerd. Het onafhankelijke platform moet relevante ondernemersinformatie toegankelijker maken.

Ondernemers vinden er gemeentelijke informatie, praktische tips voor starters en ondernemersnieuws, maar ook koppelingen naar ondernemersnetwerken, huisvestingsmogelijkheden en vergaderlocaties. Het platform is vanaf 28 september bereikbaar via www.ondernemeninhaarlem.nl en www.haarlem.nl.

Joyce Langenacker, wethouder Werk en Economische zaken van de gemeente Haarlem: “Het is fijn dat er nu een online plek is waar ondernemers alles kunnen vinden over ondernemen in Haarlem. Dit is goed voor de al bestaande ondernemers, maar werkt ook drempelverlagend voor starters en bedrijven die zich hier willen vestigen.

Bruno Giebels, voorzitter IKH de belangenbehartiger van de Waarderpolder:
Dit nieuwe platform draagt bij aan het goede ondernemersklimaat in Haarlem. Voor ondernemers is duidelijke informatie essentieel en het platform brengt dat overzichtelijk bij elkaar.

Enkele Haarlemse partijen waaronder Haarlem105 RTV, Parkmanagement Waarderpolder en BusinessHuis zorgen voor de publicatie van interessante filmpjes, ondernemersnieuws en de evenementenagenda. Ook wordt aandacht besteed aan Haarlemse successen ter bevordering van het ondernemersklimaat in de stad.

Bij de initiatiefnemers bestond al enige tijd de wens om de informatievoorziening voor ondernemers beter te stroomlijnen. Voor ondernemers is het belangrijk dat ze snel en eenvoudig beschikking hebben over de juiste kennis. Dit maakt ondernemen in Haarlem eenvoudiger. Het platform wordt de komende tijd verder doorontwikkeld.