Huis Leyduin van binnen

Cultuurhistorische rondleiding door zomerverblijf van rijke families

0

Het hele jaar door kan je heerlijk wandelen op deze fraaie buitenplaats. Maar tijdens deze rondleiding bekijk je huis Leyduin ook van binnen! Je hoort meer over de familie Dorhout Mees die het huis heeft laten bouwen. En over huisknecht Johan Vittali en de bokkewagen…

Leuke verhalen en anekdotes over de rijke bewoners door de eeuwen heen, die hier ‘s zomers verbleven en zo de stinkende stad ontvluchtten.

De gids van Landschap Noord-Holland neemt je natuurlijk ook mee naar buiten. Samen wandel je via het voormalige Juffershuis (nu Gasterij Leyduin) langs de Leybeek die over de buitenplaats kronkelt, naar het fraaie uitzichtpunt de Belvedère, een grapje dat de vroegere bewoners ons hebben nagelaten.

Info
Wanneer: zondag 28 april 2019 van 14:00 tot 15:30 uur.
Vertrekpunt: Parkeerterrein buitenplaats Leyduin, Woestduinweg 4, 2114 BG Vogelenzang
Reserveren: www.gaatumee.nl