Goed idee voor een sociaal initiatief? Vraag snel subsidie aan!

0

Haarlemse organisaties, stichtingen, wijkraden of individuele Haarlemmers (wél in samenwerking met rechtspersoon) die een goed en vernieuwend idee voor een sociaal initiatief hebben kunnen hiervoor tot uiterlijk 31 oktober subsidie aanvragen. De gemeente Haarlem heeft nog € 50.000 beschikbaar voor innovatieve en verbindende sociale projecten in de stad. De subsidie wordt eenmalig verstrekt en is specifiek bedoeld voor het opstarten of uitproberen van een nieuwe aanpak.

Doel van de regeling is om met aansprekende creatieve voorstellen, burgerinitiatieven en nieuwe samenwerkingsvormen vernieuwing tot stand te brengen in het sociale domein en nieuwe verbindingen te vinden tussen zorg en welzijn. De projecten moeten ervoor zorgen dat Haarlemmers makkelijker zelf hulp of ondersteuning vinden die bij hen past. Dit kan met hulp van familie, vrienden, buren of kennissen. Maar ook door gebruik te maken van voorzieningen in de buurt of in de stad. De aanvragen worden kritisch getoetst op de verbindende, vernieuwende en sociale factor van het project.

Aanvraagcriteria
De subsidie is beschikbaar voor projecten die plaatsvinden in Haarlem en ten goede komen aan de inwoners van Haarlem. Het project moet binnen drie maanden na het toekennen van de aanvraag starten. Ten minste twintig procent van de totale projectkosten moeten betaald worden met hulp van cofinanciering. Dit mag bestaan uit inzet van eigen personeel.

Aanvragen kunnen tot 31 oktober aanstaande worden ingediend bij Gemeente Haarlem Subsidiebureau, Postbus 511, 2003 PB Haarlem. Meer informatie, de uitvoeringsregeling en een aanvraagformulier vindt u op: www.haarlem.nl/subsidie-sociale-initiatieven.

- Advertentie -
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)