Suzan Boogaerdt en Sanne den Hartogh in De Wereldverbeteraar

0

Suzan Boogaerdt speelt naast Sanne den Hartogh in de nieuwe Toneelschuur productie De Wereldverbeteraar. Boogaerdt vervangt Carola Bärtschiger, die haar rol vanwege haar zwangerschap moet teruggeven. Suzan Boogaerdt maakte de afgelopen jaren met haar gezelschap Boogaerdt/VanderSchoot spraakmakende voorstellingen als Small World, Bimbo, Hideous (Wo)men en The Immortals.

De Wereldverbeteraar, een tekst van Thomas Bernhard geregisseerd door Erik Whien gaat op donderdag 25 februari 2016 in première in de Toneelschuur Haarlem en is tot en met 15 april te zien in diverse Nederlandse theaters. Meer informatie en speellijst: www.toneelschuurproducties.nl/de-wereldverbeteraar

Over De Wereldverbeteraar
Sanne den Hartogh speelt de wereldverbeteraar; een kalende, slechthorende, ziekelijke, maar allerminst bescheiden man. Hij heeft ooit een wetenschappelijke verhandeling geschreven ter verbetering van de wereld en vandaag is de dag dat hij daarvoor onderscheiden wordt. De aanwezige vrouw (Suzan Boogaerdt) helpt hem met aankleden en klaarmaken. Ondertussen houdt hij een woedende tirade tegen de wereld, de mensheid, kunst, Zwitserland, de liefde en uiteindelijk zichzelf.

Na Who’s Afraid of Virginia Woolf? en Oom Wanja kiest regisseur Erik Whien nu voor dit intieme maar explosieve stuk van Thomas Bernhard (o.a. Am Ziel en Schijn Bedriegt). Hierbij werkt hij samen met Sanne den Hartogh (Who’s Afraid of Virginia Woolf?, RO Theater, A’dam – E.V.A.) en Suzan Boogaerdt (Boogaerdt&VanderSchoot).

Erik Whien over De Wereldverbeteraar
“In zijn tirannieke theatertekst schetst Thomas Bernhard een wrang beeld van een man die steeds dieper wegzakt in zijn eigen woede, zijn ego en zijn onmogelijkheid contact te maken. Het stuk behandelt een grote angst van veel mensen: de angst om te sterven. Dat existentiële gevecht is de drijfveer voor het hoofdpersonage. Maar de schoonheid van deze tekst zit in het feit dat Bernhard geen nihilistisch stuk schreef. De mens is dan misschien een sukkel en tot eenzaamheid gedoemd, hij blijft aangrijpend en herkenbaar in zijn geploeter. “

Credits
De Wereldverbeteraar is een voorstelling van Toneelschuur Producties. regie Erik Whien tekst Thomas Bernhard vertaling Hans W. Bakx met Sanne den Hartogh, Suzan Boogaerdt dramaturgie Rob Klinkenberg decor Julian Maiwald geluidsontwerp Wessel Schrik licht Casper Leemhuis kostuums Rebekka Wörmann techniek + productie + publiciteit Toneelschuur Producties.

Info
za 20 feb t/m wo 2 mrt (behalve zo, ma), première: do 25 feb
do 14 + vr 15 apr
Toneelschuur Haarlem / toneelschuur.nl

- Advertentie -