Cero dos tres treedt op in New Orleanse sferen

0

Het Haarlemse dameskoor Cero dos tres en de New Orleans-band The Boomerangs geven op zaterdag 23 juni een bijzonder concert in het gebouw Zang & Vriendschap in Haarlem. Het concert is een muzikale reis langs de geboortegrond van de jazz, soul, funk en blues: New Orleans.

Het Haarlemse dameskoor Cero dos tres bundelt dit jaar haar krachten met de The Boomerangs Band uit Groningen. Deze volledig akoestische band speelt al 25 jaar met blazers en percussie muziek uit New Orleans. Beide groepen werkten het afgelopen jaar aan swingende arrangementen van klassiekers en eigentijdse hits uit de muzikale hoofdstad van Louisiana. Rammelende en stampende funk, gospel en soul wisselen ze af met nummers in oude jazz-stijl. Op het programma staan onder meer When the saints go marching, Shout en Here come the girls.

Landelijke podia
Cero dos tres bestaat uit Haarlemse vrouwen tussen de 25 en 39 jaar. Het koor is opgericht in 2010 en staat onder leiding van dirigent Willemijn Bonder-Huitema. De enthousiaste groep repeteert wekelijks in de Leidse buurt en heeft al op vele regionale en landelijke podia gestaan met hun repertoire van pop-, soul- en musicalnummers. Tijdens het concert op 23 juni laat het koor ook een aantal van deze popnummers horen met pianobegeleiding.

Zang & Vriendschap
Het optreden vindt plaats op zaterdag 23 juni om 20.00 uur in Gebouw Zang & Vriendschap, Jansstraat 74 in Haarlem. Reserveer nu kaarten (10 euro) op www.cerodostres.nl of stuur een mail maar info@cerodostres.nl.