We make Haarlem

0

Op donderdag 21 juni staat Haarlem in het teken van het festival WeMake The.City, het grootste stadsfestival van Europa. Vijf dagen lang zijn er diverse activiteiten, debatten, workshops en tentoonstellingen over het stedelijke leven en werken in de Metropoolregio Amsterdam. De donderdag = Haarlemdag!

De Haarlemdag bevat een prachtig programma met activiteiten die allemaal onafhankelijk van elkaar te bezoeken zijn.

1. THE HARLEM SHUFFLE
Wanneer: donderdag 21 juni 2018
Hoe laat: Deel I 13 – 15 uur, Deel II 15 – 17 uur
Waar: Het Seinwezen, Kinderhuissingel 1, Haarlem
Aanmelden (klik hier): max. aantal deelnemers 40.

The Harlem Shuffle gaat over hoe lokale Haarlemse initiatieven zich hebben ontwikkeld tot maatschappelijke ondernemingen die zich succesvol inzetten voor een klimaatneutrale en aardgasvrije stad. De energietransitie is een grote en complexe opgave die iedereen raakt, bewoners en ondernemers. Het vraagt om nieuwe energievoorzieningen maar hoe?

In deel I van ‘The Harlem Shuffle’ presenteert wetenschapper George Tsekouras van de Universiteit van Brighton het sociale innovatiemodel. In deel II van de sessie nemen we je mee langs sociale innovatieve ondernemingen uit de Haarlemse praktijk. Wil je meer weten? Lees dan hier verder.

2. INITIATIEVENCAFÉ – Duurzame voedselvoorziening
Wanneer: donderdag 21 juni 2018
Hoe laat: Van 17.00 tot 19.00 uur (inloop vanaf 16.30 uur)
Waar: DeDAKKAS
Aanmelden: initiatief@haarlem.nl

Het derde Initiatievencafé in Haarlem staat in het teken van duurzame voedselvoorziening. Eten is een basisbehoefte. Duurzame voedselvoorziening in of vlakbij de stad is goed voor een groene en een gezonde leefomgeving en duurzame werkgelegenheid. Hoe mooi zou het zijn als onze dagelijkse kost duurzaam in de buurt wordt geproduceerd? Heeft u een mooi idee voor de stad op het gebied van duurzame voedselvoorziening? Pitch het tijdens het Initiatievencafé! Wil je meer weten? Lees dan hier verder.

3. OPEN DAG 3D MAKERS ZONE
Wanneer: donderdag 21 juni 2018
Hoe laat: 15-18 uur
Waar: 3D Makers Zone, Oudeweg 91-95, Haarlem
Aanmelden niet nodig

In de 3D Makers Zone worden slimme oplossingen gebouwd voor bedrijven door gebruik te maken van nieuwe technologieën zoals 3D-printing, Blockchain en Internet of Things. Op deze manier kunnen bedrijven versneld en laagdrempelig innoveren. Tijdens je bezoek kan je niet alleen rondkijken, maar ook een presentatie van het C-district zien. Het C-district is een nieuwe ‘wijk’ in de Waarderpolder waar gewerkt wordt aan de circulaire economie van de toekomst. Benieuwd naar hoe 3D-printen precies werkt en hoe zo’n industriële 3D-printer er nu uit ziet? Kom dan langs voor een kijkje in de keuken en proef van de maakindustrie van de toekomst.

4. PERSPECTIEVEN OP GROEI
Wanneer: donderdag 21 juni 2018
Hoe laat: 18 – 22 uur (inclusief soep en eindborrel)
Waar: DAK Schalkwijk, Floridaplein Haarlem (Dak parkeergarage)
Aanmelden (klik hier)

Haarlem groeit en dat heeft gevolgen voor alle Haarlemmers. In een debatopstelling verkennen we verschillende perspectieven op groei en welke rol wij daar zelf in spelen. Haarlemse sprekers leiden vier perspectieven in: samenleven, zorg, leren en ondernemen. Wat betekent groei voor jou? Wil je meer weten? Lees dan hier verder.