Speeltuin Floragaarde pakt groot uit tijdens de Nationale Buitenspeeldag

0

De Buitenspeeldag is na twee jaar weer terug in speeltuin Floragaarde en hoe! Op woensdag 13 juni tussen 13 en 17 uur pakt de speeltuin aan de van Oosten de Bruijnstraat in Haarlem Zuid-West groots uit tijdens de Nationale Buitenspeeldag.

In samenwerking met de BSO’s de Kameleon en de Geelwitjes worden de speeltuin, het dak van de Kameleon, als ook de van Oosten de Bruijnstraat omgetoverd tot een waar buitenspeelparadijs.

In de deels afgezette Van Oosten de Bruijnstraat wordt een Zeepkistenrace Parcours aangelegd en een enorme Speelzandberg gestort, er is een echte Brandweerauto en een oude sloopauto die de kinderen kunnen beschilderen. In Speeltuin Floragaarde zijn onder andere zwembadjes, je kunt er modderen bij de waterpomp, Oudhollandse spelletjes doen, ‘blind’ volleyballen met sponzen, een limonadekoe melken, een T0-shirt beschilderen en zelf popcorn maken. Op het dak van BSO de Kameleon kun je springen op de trampoline en heerlijke fruitspiesjes maken. En er is nog veel meer! Er is een speciaal afgesloten gedeelte voor de allerkleinsten kinderen t/m 5 jaar met oa. schminckers en de Hottentottententoonstelling, waar ouders en kinderen olv kunstenares Rachel de Boer tentjes kunnen bouwen.

Marion Huis in t Veld, beheerder van speeltuin Floragaarde: “Ik ben heel blij dat we deze dag dit jaar weer kunnen organiseren, dankzij de gezamenlijke inspanning en bijdrage van de BSO’s de Kameleon en de Geelwitjes, hulp van buurtbewoners en de jongerenwerkers van Haarlem Effect. De Buitenspeeldag is een belangrijk evenement omdat het buurtbewoners samenbrengt en kinderen stimuleert om meer buiten te spelen.

De Nationale Buitenspeeldag is een initiatief van Stichting Jantje Beton dat jaarlijks plaatsvindt om kinderen te stimuleren om meer buiten te spelen en waarbij lokale initiatieven kunnen aansluiten.

De Buitenspeeldag wordt financieel mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het leefbaarheid- en initiatiefbudget van de Gemeente Haarlem.