Jubileum Concert KJO in de Philharmonie

0

Op zondagmiddag 29 november om 15.00 uur geeft het Kennemer Jeugd Orkest o.l.v. Matthijs Broers een Jubileum Concert in de Philharmonie in Haarlem ter ere van 20 jaar KJO. Om dat te vieren spelen ze een aantal nieuwe stukken maar ook favoriete stukken uit het verleden.

Het concert start met de beroemde Egmont Ouverture van Ludwig van Beethoven. Mirna Ackers speelt vervolgens Het Symfonisch Gedicht voor fluit en orkest van de Franse componist Peter Benoit. Na de pauze brengt het orkest de spannende Spartacus Suite van Aram Chatsjatoerjan ten gehore.

Fluitiste Mirna Ackers
De fluitiste Mirna Ackers (1995) was finaliste op het Prinses Christina Concours in januari 2014. Als extra prijs kreeg zij een solistisch optreden met het Kennemer Jeugd Orkest.

Mirna groeide op in Hillegom en begon als negenjarige met blokfluitlessen. Twee jaar later stapte zij over op dwarsfluit. Op vijftienjarige leeftijd werd ze toegelaten tot de Sweelinck Academie voor jong talent aan het Conservatorium van Amsterdam. Na haar gymnasium werd ze dit jaar aangenomen in het eerste jaar Bachelor aan het Conservatorium van Amsterdam bij Marieke Schneemann. Naast haar Conservatoriumopleiding studeert Mirna ook Muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, om een bredere kennis van muziek te krijgen.

Het KJO 20 jaar
Met dit concert viert het KJO haar 20ste verjaardag!
Het KJO is in 1995 ontstaan door het samengaan van de jeugdorkesten van de Haarlemse en de Bloemendaalse muziekscholen. In het orkest spelen momenteel ruim 60 jonge mensen van 13 tot 21 jaar. Zij krijgen les bij een van de muziekscholen in de regio of van privé docenten. Het KJO vervult een brugfunctie tussen de orkesten en ensembles van de muziekscholen en de amateur- en studenten orkesten.

Jaarlijks worden twee grote concerten gegeven in november en in (eind) april. In de meivakantie vindt een buitenlandse concertreis plaats. In 2007 werd deelgenomen aan het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt, waar het KJO een eerste prijs cum laude behaalde. In 2017 zal het orkest deelnemen aan het Nationaal Concours voor Jeugd Orkesten in Rotterdam.

Het Kennemer Jeugd Orkest geeft ieder jaar een concert met een finalist van het Prinses Christina Concours als solist.

Info
Jubileum Concert Kennemer Jeugd Orkest met fluitiste Mirna Ackers en oud-leden van het KJO
Zondag 29 november 2015, 15.00 uur
Philharmonie Haarlem
Toegangsprijzen:
(inclusief pauzedrankje en garderobe): € 17,50
€ 12,50 CJP/kind t/m 16 jaar/student/65-plus
Kaarten:
 via www.theater-haarlem.nl of aan de kassa van de Philharmonie
Meer informatie: www.kennemerjeugdorkest.nl