Discordia met nieuwste voorstelling “Vanuit Iokaste” in Toneelschuur Haarlem

0

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 jan 2016 (20 uur) speelt Discordia haar nieuwste voorstelling “Vanuit Iokaste” in de Toneelschuur Haarlem.

Een op het eerste gezicht vrolijke en chaotische voorstelling, met een diepe onderstroom. Uit de reeks Weiblicher Akt; voorstellingen gemaakt vanuit een vrouwelijk perspectief. Komt dat zien!

Het roemruchte toneelcollectief uit de jaren 80 blijft zichzelf vernieuwen en brengt de Oedipous-mythe van Sophocles vanuit het standpunt van Iokaste. Iedereen kent Oedipous maar wie is Iokaste? Ook wordt de interpretatie van Freud (Oedipous als dader) geplaatst tegenover die van de Franse filosoof Girard (Oedipous als slachtoffer/zondebok).

  • Op subtiele wijze wordt één van de zwaarste, schokkendste en meest beladen klassieke tragedies in een stralend nieuw licht gezet”, Kester Freriks op de Theaterkrant.nl.
  • Wie een geeuwverwekkend college over ‘dramatische ironie’ vewacht, die kent het toneelspelersvernuft van de optredende toneelkunstenaressen (nog) niet“. Loek Zonneveld in De Groene Amsterdammer

Info
Vrijdag 8 en zaterdag 9 januari 2016, 20.00 uur
Toneelschuur Haarlem
Meer informatie op www.toneelschuur.nl en www.discordia.nl.