Concert Ciconia Consort in Janskerk

0

250 jaar Mozart, de Nederlandse werken van een wonderkind,
‘Hooggetalenteerd bezoek’ door het Ciconia Consort

Met het concert ‘Hooggetalenteerd bezoek’ op donderdag 14 januari in de Janskerk te Haarlem (Noord-Hollands Archief) speelt het Ciconia Consort o.l.v. Dick van Gasteren de prachtige, zelden te horen composities die Wolfgang Amadeus Mozart als negenjarig wonderkind 250 jaar geleden schreef tijdens zijn tournee door de lage landen.

Deze Nederlandse werken worden uitgevoerd in een concert met theater, met als piano-solisten de jonge 13-jarige talenten Nikola Meeuwsen en Peiting Xue in de rol van Wolfgang en zijn zusje Nannerl. Acteur Ton Feil kruipt in de huid van papa Leopold. De teksten, geschreven door Jos van der Zanden, zijn gebaseerd op brieven die Leopold vanuit Den Haag naar het Salzburg stuurde.

In het najaar van 1765 bezoekt de familie Mozart ‘s-Gravenhage om daar aan het stadhouderlijk hof op te treden. Door ziekte van zowel Nannerl als Wolfgang duurt het bezoek onbedoeld langer dan een half jaar. In april 1766 doet de familie ook de stad Haarlem aan. Wolfgang speelt op het orgel van de St. Bavokerk en vader Leopold neemt de Nederlandse vertaling in ontvangst van zijn boek “Versuch einer gründlichen Violinschule” met de modernste technieken gedrukt door drukkerij Joh. Enschedé.

Herbeleef deze historische tournee op 14 januari in de Janskerk, Jansstraat 40 te Haarlem, aanvang 20:15u. Prijzen: €23/€12,50/€5. Voor meer informatie en reserveringen kunt u terecht op www.ciconiaconsort.nl.

Over Ciconia Consort: ‘Verrassend repertoire, verrassend ambitieniveau – een ontdekking’
(Bas van Putten – journalist De Groene Amsterdammer/NRC Handelsblad)

Sinds de oprichting in 2012 geeft het Ciconia Consort spraakmakende uitvoeringen en heeft het ensemble met verrassende programmeringen en hoge speelkwaliteit een vaste plek in het Haagse culturele veld verworven. Het orkest staat onder leiding van Dick van Gasteren en orkestleden zijn toonaangevende jonge musici die hun sporen hebben verdiend op nationale en internationale concoursen en concertpodia. Het orkest wil niet slechts een concert bieden maar ‘een ervaring’, ‘een avond of middag uit’.

Programma
‘Hooggetalenteerd bezoek’
Ciconia Consort o.l.v. Dick van Gasteren
Ton Feil acteur
Nikola Meeuwsen pianoforte
Peiting Xue pianoforte
Lilian Farahani sopraan
Pianoconcerten KV 107 nr 1 en nr 3
Concertaria’s KV 78 en KV 79
Symfonie nr. 4 in D, KV 19
Symfonie nummer 25 in g klein
Concert voor twee piano’s in Es groot
Delen uit: Galimathias Musicum

Donderdag 14 januari 2016, aanvang 20:15u
Janskerk, Jansstraat 40, Haarlem

www.ciconiaconsort.nl

- Advertentie -
Vorig artikelBurgemeester Schneiders stopt na de zomer
Volgend artikelHaarlems favoriete restaurants bezorgen op de bank
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.