Burgemeester Schneiders stopt na de zomer

0

Burgemeester van Haarlem Bernt Schneiders heeft vanmorgen aangekondigd na een periode van tien jaar te stoppen met het burgemeesterschap van Haarlem.

Burgemeester Bernt Schneiders. Fotografie: Hans van Leuven / Madrieco.nl.
Burgemeester Bernt Schneiders. Fotografie: Hans van Leuven / Madrieco.nl.

De burgemeester vindt het na tien jaar tijd om plaats te maken voor iemand anders. Iemand met nieuwe energie en nieuwe inzichten.

Na een periode van lang wikken en wegen heb ik besloten om mijn ambt kort na de zomer neer te leggen om plaats te maken voor iemand anders. Dat doe ik met pijn in het hart maar wel in de wetenschap dat ik gewoon Haarlemmer blijf.
In december heb ik mijn besluit kenbaar gemaakt aan de Commissaris van de Koning en aangegeven dat ik tot nader order beschikbaar blijf als waarnemend burgemeester van Bloemendaal. Maar ook met die taak zal ik uiterlijk aan het eind van de zomer stoppen.“, aldus Schneiders. Verder omschreef hij zijn tijd als burgemeester van Haarlem als “misschien wel de mooiste tijd van mijn leven“.

Per 15 augustus wordt hij directeur van het VSB Fonds, een van de grootste Fondsen in Nederland dat ondersteuning biedt op het gebied van Kunst en Cultuur en Mens en Maatschappij.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)