Mini-symposium en zorgmarkt dementie

0

Alzheimer Nederland afd. Zuid-Kennemerland en Home Instead Thuisservice presenteren mini-symposium en zorgmarkt

Alzheimer Nederland afd. Zuid-Kennemerland en Home Instead Thuisservice organiseren op 19 januari 2016 een mini symposium in combinatie met een zorgmarkt waarbij diverse zorgaanbieders en organisaties zich zullen presenteren.

Nieuwe regelgeving gaat ervan uit dat mensen met dementie langer thuis moeten blijven wonen en dat de betrokkene samen met zijn of haar naasten, op zoek gaan naar eigen oplossingen thuis. Dit vraagt om creativiteit van zorgorganisaties en innovatieve vormen van samenwerking om dit mogelijk te maken.

Waarom?
Tijdens het mini-symposium zullen er een tweetal praktijkvoorbeelden worden besproken waarbij meerdere zorgorganisaties op innovatieve en wellicht onorthodoxe wijze met elkaar samenwerken in de zorg/begeleiding van iemand met dementie. Leny Haaring van Alzheimer Nederland vertelt: “wij merken dat het voor mensen met dementie en hun direct betrokkenen lastig is om er achter te komen wat de beste oplossingen in zorg en ondersteuning in de thuissituatie zijn, men loopt tegen knelpunten aan. Dit is dan ook de reden voor ons om samen met Home Instead dit symposium te organiseren. We stellen een tweetal praktijkvoorbeelden centraal en gaan vervolgens over de knelpunten in gesprek; waar liep men tegenaan als het gaat om de zorg en regelgeving en wat zijn de uiteindelijke oplossingen geweest”.

Samenwerken
Het gaat om innovatieve voorbeelden van samenwerken tussen organisaties waarbij mensen met dementie en hun systeem zolang mogelijk hun autonomie behouden. Nicole Kindt van Home Instead Thuisservice vertelt: “Ik zie hoe belangrijk het is om met partners samen te werken om te zoeken naar oplossingen voor mensen met dementie in de thuissituatie. Dit geldt zowel voor de zorgvraag als voor de financiële vergoeding voor de zorg, het is vaak voor mensen onduidelijk hoe dit precies in zijn werk gaat. Ons doel om dan ook om tijdens het mini symposium mensen te informeren en tevens ook te inspireren met mogelijkheden voor oplossingen thuis, middels de zorgmarkt na afloop”.

Info
Nieuwe regelgeving, nieuwe mogelijkheden
Home Instead Thuisservice
Dinsdag 19 januari 2016, ontvangst 13.30 – 17.00 uur
De Luifel, Herenweg 96, 2101 MP, Heemstede

- Advertentie -
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)