Spectaculaire werkdag in het Poelbroekpark

0

Een natuurlijk juweeltje aan de rand van Haarlem Schalkwijk

Haarlem is een uniek natuurgebied rijker. In alle rust is het Poelbroekpark uitgegroeid tot een natuurlijk juweeltje aan de rand van Schalkwijk Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert samen met werkgroep Poelbroekpark zaterdag 16 januari een leuke werkdag in het Poelbroekpark.

Wij gaan wilgenbosjes zagen en bomen lieren die het rietland uitmoeten. Wij nodigen graag ‘nijvere’ werkers uit voor een dag lekker actief buiten in de gezonde buitenlucht. Natuurliefhebbers die het leuk vinden om de handen uit de mouwen te steken zijn van harte welkom. Ervaring is niet vereist!

Het Poelbroekpark is een van de meest bijzondere natuurgebiedjes van Haarlem. Door het hoge waterpeil, de goede waterkwaliteit en de grote variëteit aan biotopen, zijn hier grote aantallen bijzondere planten en vogels te vinden. Zo kan je er genieten van meerdere soorten orchideeën en vogels als roerdomp, dodaars, waterral, nachtegaal, koekoek, blauwborst en veel rietzangers. De ijsvogel is er regelmatig te zien en gaat er, dankzij aangebrachte broedwanden, hopelijk ook broeden. De waterspitsmuis komt eveneens in het Poelbroekpark voor.

Door het teveel aan wilgenbosjes in het rietland verdwijnen zeldzame planten en bijzondere vogels als de blauwborst en de roerdomp. Samen met werkgroep Poelbroekpark gaan we wilgen zagen en wilgenbosjes lieren. Met een lier trek je een hele wilgen-wortelkluit in een keer het rietland uit. Het zagen en het lieren doen we om de omstandigheden voor riet- en moerasplanten en vogels te verbeteren. Het lieren van bomen vereist vaardigheid; een spectaculaire bezigheid! .

Info
We verzamelen om 9.30 uur bij het hek van Doe-Tuinencomplex Poelbroek aan de weg Vijfhuizen in Haarlem-Schalkwijk. De werkdag duurt tot 15.00 uur. Zorg zelf voor werkkleding, laarzen en neem je eigen koffie/thee/lunch mee. Wij zorgen voor gereedschap, begeleiding, werkhandschoenen en… een stuk lekkere vlaai voor bij de koffie! Informatie bij Marc van Schie, 06-22575748. Aanmelden graag via www.ivn.nl/zuidkennemerland. Het belooft een leuke en gezellige werkdag te worden.

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)