Zuidwester start het nieuwe jaar met groen schoolplein

0

Met het planten van ligusterhagen startte basisschool de Zuidwester woensdag 13 januari het vergroenen van haar schoolplein. Leerlingen van de school en wethouder duurzaamheid Cora-Yfke Sikkema staken samen de schop in de grond.

In het voorjaar worden klimplanten tussen de school en de Westelijke Randweg gepland. Behalve een groene uitstraling van het plein, bieden de klimplanten een buffer tegen geluidsoverlast en haalt het de auto’s uit zicht.

Wethouder Sikkema is blij met het resultaat: “Het is ontzettend leuk om te zien dat het plein nu echt groener wordt. Er zijn zeven scholen die subsidie hebben ontvangen om hun schoolpleinen te vergroenen. Alle scholen hebben een ander ontwerp om met groen het plein leuker en uitdagender te maken. Dit is goed voor de leerlingen en de kinderen uit de buurt, die kunnen na school ook profiteren van een fijner plein om te spelen. Meer groen in de stad betekent meer plek voor de natuur en minder stenen zodat regenwater beter afgevoerd kan worden.

Naast de Zuidwester zijn er nog zes andere scholen die subsidie hebben ontvangen van de gemeente voor het vergroenen van hun plein. Ook de schoolpleinen van de Beatrixschool, De Talanten, De Kring, De Wadden, De Vrije school en de Rudolf Steinerschool worden dit jaar groener.

- Advertentie -