Winnende lot kerstbomenactie 2016

0

Het winnende lotnummer van de kerstbomenactie is bekend: 7749. De bezitter van dit lot wordt vriendelijk verzocht zich vóór 22 januari 2016 te melden, via communicatie@spaarnelanden.nl onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer, naam van de school en groep.

Dit jaar organiseerden de Spaarnelanden en de gemeente Haarlem weer de kerstbomenactie. Begin januari konden kinderen op diverse plekken in de stad oude kerstbomen brengen. Ze ontvingen daarvoor een lootje én € 0,40 per ingeleverde boom. Doel van de actie was zoveel mogelijk te voorkomen dat afgedankte bomen gaan rondslingeren in de stad.

13.800 bomen
De actie was weer een succes. Kinderen brachten 13.800 bomen bij de inleverlocaties. Een stijging ten opzichte van vorig jaar. Toen werden er 11.650 bomen opgehaald. Spaarnelanden heeft dit jaar ook actief rondslingerende bomen uit de stad verwijderd. De bomen zijn versnipperd en worden verwerkt tot compost.

Prijsuitreiking
De hoofdprijs is een bedrag van € 500,-. De winnaar mag deze prijs samen met zijn/haar klasgenootjes besteden aan een activiteit, bijvoorbeeld een excursie, of aan een goed doel.

Op woensdag 3 februari reikt Cora-Yfke Sikkema, wethouder van onder meer duurzaamheid, de prijs aan de winnende klas uit op het Stadhuis.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)