Haarlemse Dichtlijn met Verbeelde Verzen/Getekende Gedichten tijdens PoëzieWeek

0

De Haarlemse Dichtlijn heeft illustraties laten maken van gedichten in een bijzonder samenwerkingsproject met Haarlemse tekenaars: Verbeelde Verzen/Getekende Gedichten. In de PoëzieWeek krijgen de resultaten een podium in Haarlem, Heemstede en Zandvoort.

De PoëzieWeek is een Nederlands-Vlaamse samenwerking van verschillende organisaties die poëzie promoten, waaronder Stichting Poetry International en de CPNB. Tijdens de Poëzieweek wordt onder andere de VSB Poëzieprijs uitgereikt en vinden het Gedichtenbal en het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam plaats. En bij besteding van 12,50 euro aan poëzie in de boekwinkels krijgen klanten een bundel van de Vlaamse dichter Stefan Hertmans cadeau.

De Haarlemse Dichtlijn kreeg vorig jaar de smaak te pakken toen een aantal singer/songwriters enkele gedichten op muziek zetten. Deze keer is de samenwerking gezocht met tekenaars en illustratoren. Zeven dichters hebben werk ingeleverd waarmee zeven tekenaars aan de slag zijn gegaan. Dit zijn de dichters: Peter van de Berg, Maria van Oorsouw, Jarl van Maltha, René Vis, Riet van Schie, Liesbeth de Kat en Peer van den Hoven. En dit de tekenaars: Eric J Coolen, Hans Klaver, Ingrid Joustra, Alex van Koten, Michiel Offermans, Marijn van der Wateren en Sophie Andriesse.

Dinsdag 26 januari is de première. Tijdens een speciale editie van het maandelijkse open podium van De Haarlemse Dichtlijn in brasserie Tour de France, Spaarne 94, worden de gedichten voorgedragen en de tekeningen onthuld. Het programma begint om 20.00h en de toegang is gratis.

Zaterdag 30 januari gaan de deelnemers aan het project op tournee. Op drie plaatsen wordt een podium ingericht waar iedereen welkom is om gedichten voor te dragen. Ook jij bent hiervoor van harte uitgenodigd! Deze programma’s worden onderbroken zodra er een projectdeelnemer binnenwandelt met Verbeelde Verzen/Getekende Gedichten. Vanaf 13.00 uur bij boekhandel Blokker, Binnenweg 138 te Heemstede, o.l.v. Peer van den Hoven. Vanaf 15.00 uur bij de Kennemer boekhandel, Kleverparkweg 3 te Haarlem, o.l.v. Anneruth Wibaut. En vanaf 13.00 uur in kustgalerie De Wachtkamer, Haltestraat 10 (Jupiter Plaza) te Zandvoort, o.l.v. Ada Mol.