Eerste publieke vertoning van film over Astrid H. Roemer

0

Astrid H. Roemer kwam in de jaren ’70 uit Suriname naar Nederland. Haar romans, dichtbundels en toneelstukken kaartten schurende onderwerpen aan, zoals seksisme, discriminatie, racisme en homoseksualiteit. Geen enkele schrijver uit de koloniën heeft deze thema’s in Nederland zo scherp neergezet in de literatuur. Roemer denkt niet in hokjes; de wereld is van ons allemaal. Haar thema’s zijn nu actueler dan ooit. Onlangs werd bekend dat op 19 mei aan Astrid H. Roemer de P.C. Hooftprijs 2016 uitgereikt gaat worden.

Op donderdag 11 februari 2016 wordt in de Haarlemse Pletterij de documentaire film over Astrid H. Roemer ‘De wereld heeft gezicht verloren’ vertoond. Astrid H. Roemer leek al een decennium van de aardbodem verdwenen, maar documentairemaker Cindy Kerseborn ging op zoek en vond haar. Het is de eerste vertoning na de première voor genodigden op 7 december jl. in Amsterdam.

Aan de film gaat een inleiding vooraf van uitgever Franc Knipscheer. Na afloop is er gelegenheid tot napraat met regisseur van de film Cindy Kerseborn.

Info
Donderdag 11 februari 2016
Locatie: Pletterij, Lange Herenvest 122, 2011 BX Haarlem.
Aanvang 20.00 precies. Zaal open 19.30 uur.
Toegang: € 5,00, tot 25 jaar € 3,00.
Vanwege de verwachte belangstelling is reserveren verplicht: 023 542 35 40.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)