Buurman & Buurman in Stadsschouwburg Velsen

0

Populair klusduo zet koers richting Stadsschouwburg Velsen om live een avontuur te beleven

Op zaterdag 5 maart wordt de voorjaarsvakantie wel heel bijzonder afgesloten in de Stadsschouwburg Velsen. Nadat ze twee jaar geleden hebben geprobeerd de schouwburg te verbouwen komen Buurman & Buurman nu terug om beroemd te worden.

Om 14.00 en 16.00 uur gaan De Buurmannen er alles aan doen om dit doel te bereiken en hiervoor gebruiken ze natuurlijk al hun klustalent. De liedjes zijn geschreven door taalkunstenaar Ivo de Wijs. Cabaretier Jelle Kuiper schreef de teksten en regisseur Bruun Kuijt maakte er, net als bij de twee eerdere producties, een echte slapstickmusical van!

Beroemd
Wie droomt er niet van om beroemd te zijn? Buurman & Buurman lijkt het fantastisch. Mensen herkennen je op straat. Je mag handtekeningen uitdelen. Iedereen wil met je op de foto. Wat wil je nog meer! De Buurmannen gaan er alles aan doen om beroemd te worden en gebruiken hiervoor al hun klustalent. Want om een beroemde voetballer te worden, moet je er wel voor zorgen dat het publiek je kan aanmoedigen vanaf een mooie tribune. En als je een beroemd model wilt worden, moet er een stevige catwalk komen. En dus gaan Buurman en Buurman aan de slag en knutselen en timmeren ze er gretig op los. Totdat blijkt dat je met muziek het allerberoemdst wordt. En dan wordt het echt leuk, want Buur en Buur gaan optreden!

Populaire animatieserie
Buurman & Buurman (oorspronkelijk Pat a Mat) is een Tsjechische poppenanimatieserie van Lubomîr Beneš. In elke aflevering lopen de twee karakters tegen allerlei problemen aan die vaak door henzelf zijn veroorzaakt. Ze proberen deze op te lossen met mogelijke en onmogelijke gereedschappen wat vaak tot nog grotere problemen leidt. Uiteindelijk slagen de twee Buurmannen er in het probleem op een verbazingwekkende en verrassende manier op te lossen.

De twee karakters verschenen voor het eerst in 1976 in een korte film genaamd “Kutaci” (The Tinkers). Daarna volgden twee korte series … A je to! (… And it’s done!), waar zij hun definitieve uitstraling kregen. De twee klussers kregen hun namen Pat a Mat in 1989 en dit werd de naam voor de animatieserie. Tijdens het creëren van de twee karakters hadden de auteurs in gedachten zich te richten op het volwassen publiek maar de show werd populair bij alle doelgroepen. Tussen 1976 en 2003 zijn er 78 afleveringen gemaakt. Sinds februari 2011 worden er weer afleveringen uitgezonden door de VPRO. De stemmen in de Nederlandstalige versie zijn Kees Prins en Simon van Leeuwen.

Info
Buurman & Buurman, De grote verrassingen in de voorjaarsvakantie
Zaterdag 5 maart, 14.00 en 16.00 uur
Prijs € 18,- / kinderen t/m 12 jaar € 16,-
Meer informatie en reserveren: www.stadsschouwburgvelsen.nl of tel. 0255 – 515789