Heemskerker na achtervolging aangehouden

0

De politie heeft een 26-jarige Heemskerker van de weg gehaald, nadat de man zaterdagmiddag meerdere mensen op de weg in gevaar had gebracht.

Zaterdagmiddag rond 13.40 uur wilde de politie nabij de Velsertraverse in Velsen-Noord de bestuurder van een personenauto controleren, omdat er een grote ster in de voorruit van de auto zat en de ruitenwissers continu aan stonden, terwijl het droog weer was.

De bestuurder van deze personenauto, een 26-jarige Heemskerker, ging er echter met hoge snelheid vandoor en wel op dusdanige manier, dat hij de rest van de weggebruikers ernstig in gevaar bracht. Hij reed o.a. met snelheden van rond de 150 km/uur over de N208 (70-kilometerweg) vanuit Velsen in de richting van Haarlem, maakte daarbij levensgevaarlijke inhaalacties, reed meerdere malen door rood en maakte zich ook nog eens schuldig aan spookrijden. De Heemskerker kon door de politie op een veilige manier aan de kant worden gezet en werd direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij de man werd een zakje aangetroffen met meer dan vermoedelijk drugs.

De auto van de Heemskerker is tijdelijk in beslag genomen en de politie heeft de nodige processen-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs zal worden ingevorderd.

- Advertentie -