Open dag voor blinden en slechtzienden

0

De Oogvereniging organiseert op donderdag 25 februari een open dag, in de vorm van een informatiemarkt. Tussen 10.00 en 15.00 uur staat deze in de centrale hal van het Spaarne Gasthuis Hoofddorp.

Bent u slechtziend, of heeft u er mee te maken? Kom dan naar deze dag, u wordt er wijzer van. U hoort hoe u kunt leven met een visuele beperking en welk oplossingen er zijn.

Sprekende computers, horloges en boeken
Er zijn veel verschillende hulpmiddelen die gedemonstreerd worden. Denk aan speciale brillen, loepen, handige hulpjes voor bij het lezen, het huishouden, het werk en in het verkeer. U kunt zien hoe een computer kan spreken en het beeld vergroot kan worden. Verder is te horen hoe op de televisie gesproken ondertiteling klinkt. Er zijn sprekende horloges en klokken, mobiele telefoons, apparatuur voor gesproken boeken en tijdschriften en de makkelijk te gebruiken voorleesmachine. Ook informatie over revalidatie, scholing, studie, werk, hobby of sport, aanpassingen in het verkeer, openbaar vervoer en OV-chipkaart wordt aangeboden.

Info
Donderdag 25 februari 2016 tussen 10:00 en 15:00 uur

- Advertentie -