Maak je eigen ‘JUTTUR’ tas

0

Workshop in de Bibliotheek Bloemendaal

Recycleren biedt een creatieve oplossing voor het steeds meer verplastificeren van de wereld. Maak samen met Oukje en Carlinde en je eigen of geleende naaimachine een JUTTUR, een tas van restmaterialen en help mee de wereld net iets mooier te maken.

De workshop in de Bibliotheek Bloemendaal (Korte Kleverlaan 9), vindt plaats op dinsdag 23 februari, van 10:00 – 12:00 uur. Meedoen is gratis. Reserveer wel een kaartje online via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl. Deze workshop is georganiseerd in samenwerking met ‘Duurzaam Overveen’.

Door een eigen katoenen, herbruikbare tas mee te nemen tijdens het boodschappen doen/winkelen, werk je actief mee aan het terugdringen van de plastic soep en aan een beter milieu. En hoe leuk is het dan, dat die tas ook nog eens zelfgemaakt is! Dat kan in de workshop tassen maken. Naast een uniek patroon zullen alle benodigdheden (stof, garen, spelden…) gratis aanwezig en te gebruiken zijn. Op je zelf meegenomen naaimachine, naai je dan je eigen ‘JUTTUR’ tas. En blijft het er niet bij één? Dan schenken we deze aan de winkeliers in Overveen, die ze op hun beurt weer door kunnen geven aan de mensen die vergeten zijn zelf een tas mee te nemen. Zo kunnen er weer heel wat plastic tasjes bespaard worden!

Info
Dinsdag 23 februari, van 10:00 – 12:00 uur
De Bibliotheek Bloemendaal, Korte Kleverlaan 9 te Bloemendaal

Voor meer informatie, kijk op: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl en op doemijmaaruiensoep.blogspot.

- Advertentie -