Uitreiking Groene Mug Bokaal 2016

0

Haarlemmers kiezen favoriete duurzame ondernemer

Maandag 22 februari wordt de winnaar van de Groene Mug Bokaal 2016 bekendgemaakt. Dit vindt plaats tijdens de netwerkbijeenkomst Haarlem klimaatneutraal in Sociëteit Vereeniging. Wethouder duurzaamheid Cora-Yfke Sikkema en de huidige bokaalhouder Falco Bloemendal van Stayokay reiken de Bokaal uit.

Dit jaar wordt voor de tiende keer de Groene Mug Bokaal uitgereikt. Sinds 2014 is de Bokaal een duurzame publieksprijs. Het publiek kon kiezen uit zes genomineerde bedrijven: DRZM, Green Battery, Macrovita, MooiZooi, Netwerk Circus Circulair en Pré Wonen. Er is tot en met 14 februari gestemd. In totaal brachten 1.400 Haarlemmers hun stem uit.

Uitreiking Groene Mug Bokaal
Tijdens de bijeenkomst worden de zes genomineerde bedrijven gepresenteerd. Vervolgens maken wethouder Cora-Yfke Sikkema en huidige bokaalhouder Stayokay de winnaar van de Groene Mug Bokaal 2016 bekend. De netwerkbijeenkomst heeft verder als doel dat de genodigden elkaar ontmoeten, nieuwe contacten leggen en misschien wel tot nieuwe duurzame ideeën komen.

De Groene Mug
Er bestaan al vele groene initiatieven in Haarlem. Alle projecten leveren een bijdrage aan de ambitie van een klimaatneutrale stad in 2030. Een stad waarin het energieverbruik per saldo niet tot uitstoot van CO2 of andere broeikasgassen leidt. Meer informatie en inspiratie op www.degroenemug.nl.