Jongens betalen met vals geld in snackbar

0

Op dinsdagavond hield de politie drie jongens aan wegens het uitgeven van vals geld. Het gaat om jongens van 15 en 16 jaar uit Haarlem en Ermelo.

Omstreeks 19.00 uur was er een groepje van ongeveer vijf personen in een snackbar aan de Lange Veerstraat in Haarlem. Toen een van hen wilde betalen, bemerkte de eigenaar van de snackbar dat er sprake was van een vals biljet van vijftig euro. Hij greep de jongen met het geld vast en wilde de politie waarschuwden. De anderen wisten kun vriend echter te ontzetten. Het groepje jongens rende de snackbar uit, achtervolgd door de eigenaar.

De gewaarschuwde politie wist in de directe omgeving drie verdachten aan te houden. Zij werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zij zijn inmiddels in verzekering gesteld.