Haarlemse Elisabeth Christina van Vloten wint nieuw schaatsconcept Kjelds Vliegende Start

0

Kees Heemskerk (21) uit Groningen en Elisabeth Christina van Vloten (16) uit Haarlem hebben maandag in Thialf de nieuwe schaatswedstrijd Kjelds Vliegende Start gewonnen.

In het nieuwe schaatsconcept bepaalde topschaatser Kjeld Nuis het tempo en iedere ronde vielen de laatste deelnemers af. Uiteindelijk had Heemskerk de langste adem van de mannen en sprintte Van Vloten het hardst van de vrouwen.

Het was de laatste wedstrijd in het ‘oude Thialf’ voordat de schaatstempel komende zomer ook van binnen wordt verbouwd. “Het was leuk om met dit nieuwe schaatsconcept het seizoen af te sluiten”, zegt Kjeld Nuis. “Ik kijk altijd naar waar we het schaatsen kunnen vernieuwen. Zo heb ik samen met Red Bull Kjelds Vliegende Start bedacht. Het is een leuke afvalkoers met een combinatie van een massastart, tussensprints en lange afstand.

De finalisten kwalificeerden zich de afgelopen weken door hun snelste rondetijd te schaatsen op iedere baan met een MYLAPS-meetsysteem. Maandag namen zij plaats achter Kjeld Nuis.

Met nog vier schaatsers in de race stapte Kjeld uit en sprintten zij in de laatste ronde voor de winst.