Burgemeester Schneiders sluit henneppand

0

Opnieuw sluiting na aangetroffen hennepplantage

Vandaag heeft burgemeester Schneiders met onmiddellijke ingang een bedrijfspand aan de Van Oosten de Bruijnstraat voor 3 maanden gesloten op grond van de Opiumwet. In het pand werd door de politie een hennepkwekerij aangetroffen met 228 hennepplanten.

Burgemeester Schneiders merkt deze professionele hennepplantage aan als een ernstige verstoring van de openbare orde en heeft het pand daarom gesloten. Naast de strafrechtelijke aanpak door politie en justitie wordt ook door de gemeente krachtig, eenduidig en consequent in de strijd tegen de georganiseerde hennephandel opgetreden.

Sinds 2010 is het Regionaal Inlichtingen en Expertise Centrum Noord-Holland actief. Dit is een intensief samenwerkingsverband tussen gemeenten, politie, justitie, Belastingdienst en andere overheden om gezamenlijk georganiseerde criminaliteit aan te pakken.