Herdenkingsconcert met Kennemer Jeugd Orkest en Sue the Night

0

9e Herdenkingsconcert op 4 mei 2016

Op Herdenkingsdag vindt in de Haarlemmerhout dit jaar voor de negende keer het Herdenkingsconcert plaats. Met dit concert legt Bevrijdingspop een muzikale verbinding tussen het herdenken op 4 mei en het vieren van de vrijheid op 5 mei. Dit jaar wordt het concert uitgevoerd door het Kennemer Jeugd Orkest met een gastoptreden van Sue the Night.

Voorafgaand aan het concert wordt op 4 mei om 20.00 uur op de schermen naast het podium de Nationale Herdenking op de Dam uitgezonden. Na de kranslegging bij het monument en de opening door de voorzitter van Bevrijdingspop, gaat om 20.30 uur het concert van start. Dit jaar uitgevoerd door de musici van het Kennemer Jeugd Orkest onder leiding van Matthijs Broers. Tijdens het concert draagt de Haarlemse Stadsdichter Nuel Gieles een gedicht voor, geïnspireerd op de herdenking van 4 mei. Verder laten twee gevluchte Syrische zusjes die nu in Haarlem wonen, Jawa en Shaza Manla, hun weergaloze muzikaliteit horen op de Oed en Qanûn.

Sue the Night zorgt met haar poppy touch voor de overgang van herdenken naar het vieren van de vrijheid. Ook indrukwekkend wordt het optreden van een zeventig koppig koor van scholieren van het Rudolf Steiner College uit Haarlem-Zuid.

Naast het podium van het Herdenkingsconcert worden beelden geprojecteerd uit het themaproject Levende getuigenissen en uit de beeldbank WO2.

De volgende dag, 5 mei, vindt op hetzelfde terrein de 36e editie van Bevrijdingspop plaats.
Kijk voor meer informatie op www.bevrijdingspop.nl.