De VakantieBieb-app, hèt zomercadeau van de Bibliotheek

0

Gratis e-books voor iedereen op smartphone of tablet

Met de VakantieBieb-app heeft iedereen gratis toegang tot een omvangrijke collectie Nederlandse e-books gedurende de hele zomer. De VakantieBieb-app is er voor de jeugd vanaf 1 juni, de titels voor volwassenen zijn beschikbaar vanaf 1 juli. Er zijn dit jaar 60 titels te downloaden en er zijn handige leeftijdscategorieën voor kinderen aan gekoppeld. De VakantieBieb-app is er tot en met 31 augustus 2016.

De VakantieBieb-app omvat ook deze zomer een mooie lijst met avontuurlijke, griezel-, detective, fantasie- en humoristische boeken. Kinderen van 6-9 jaar kunnen bijvoorbeeld helemaal opgaan in het verhaal Iep! van Joke van Leeuwen of raadsels oplossen en moppen lezen in Nog een mop? van Erik van Os. Kinderen tussen 9-12 jaar kunnen wegdromen bij de avonturen van Samuel en Tess in Mijn bijzonder rare week met Tess van Anna Woltz. Ook jongeren ouder dan twaalf jaar kunnen een keuze maken uit diverse leuke e-books en mogen misschien al een enkel boek voor volwassenen lezen.

Geen terugval in leesniveau
Met de VakantieBieb-app kunnen kinderen tijdens de zomervakantie e-books van de Bibliotheek op een tablet of smartphone lezen. En dat doen ze graag: ‘Ik vind de vakantieapp super leuk want nu mag ik wel op de tablet en anders niet.’ (Ingestuurde reactie op VakantieBieb 2015.) Als kinderen regelmatig blijven lezen in de zomervakantie, vallen zij niet terug in leesniveau. Lezen in de zomer is daarom belangrijk en dat kan heel goed digitaal met de VakantieBieb-app van de Bibliotheek.

Ook ruime keuze voor volwassenen
Niet alleen voor kinderen biedt de VakantieBieb-app uitkomst, ook volwassenen komen vanaf juli aan hun trekken en hebben de mogelijkheid om 30 titels te downloaden. Romans, spannende en informatieve boeken, voor ieder wat wils. Een kleine greep uit de selectie: Vader van Karl Ove Knausgård, A.F.Th. v.d. Heijden met De helleveeg; Youp van ’t Hek in Nederland volgens Youp; en Cruise van Suzanne Vermeer.

Lezen zonder internet
De app is gratis te downloaden op een tablet of smartphone via de App Store of Google Play Store. De geselecteerde boeken komen in de boekenkast in de app te staan. Na het downloaden is voor het lezen van de e-books geen internetverbinding meer nodig. Ideaal dus voor vakantie.

Aangepast lettertype bij dyslexie
Kinderen en volwassenen met dyslexie kunnen een deel van de e-books in een aangepast lettertype lezen (ePub-versie). ‘Mijn dochter (11) heeft dyslexie, wil nooit boeken lezen, maar leest nu voor het eerst zelf op de iPad!’ – een blije moeder.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl en www.vakantiebieb.nl.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)