Sparks Haarlem voor de derde keer op rij landskampioen

0

Voor de derde keer op rij is Oolders Omaco Sparks Haarlem landskampioen softbal. De Haarlemse formatie won vandaag met 1-0 op eigen veld de finale van Terrasvogels, nadat Chantal Versluis de winnende run binnenliep. Daarvoor was wel eerst een verlenging nodig, de beslissing viel pas in de achtste inning. De nationale titel is de elfde in de clubhistorie van Sparks Haarlem.

Het bleef lang spannend op het Noordersportpark, Sparks Haarlem en Terrasvogels hielde de stand zeven innings op 0-0 waardoor verlenging noodzakelijk werd. Omdat Terrasvogels niet van de tie-break-regel wist te profiteren, was de run van Versluis in de gelijkmakende achtste inning genoeg om de wedstrijd in het voordeel van de titelverdediger te beslissen.

‘Kers op de taart’
Dit kampioenschap hebben de dames echt verdiend,” zegt Peter van Dalen, hoofdcoach van Oolders Omaco Sparks Haarlem. “Een finale blijft toch altijd een beetje een loterij, zeker als het op een tie-break uitloopt en ik ben dan ook opgelucht dat we de titel binnen hebben. Na een topseizoen, waarin we de Europcup wonnen en zowel de reguliere competitie, de playoffs als de extra playoffs op de eerste plaats eindigden, is dit de kers op de taart.

Eigenlijk had de beslissing in de strijd om het landskampioenschap vorig weekend al moeten vallen. De finale stond in eerste instantie ingepland voor zondag 2 oktober, maar zware regenval maakt het die dag onmogelijk om te spelen waardoor de wedstrijd naar vandaag werd verplaatst.

Op het Noordersportpark werd eerder vandaag ook nog een wedstrijd gespeeld tussen het Utrechtse UVV en Roef uit Moergestel om het recht om volgend seizoen uit te komen in de Golden League. Die wedstrijd werd gewonnen door Roef, dat ten koste van het Oosterhoutse Twins promoveert naar het hoogste Nederlandse softbalniveau.

Over Sparks Haarlem
Sparks Haarlem is een honk- en softbalvereniging op het Noordersportpark in Haarlem. De vereniging heeft zowel teams in de breedte- als in de topsport, en is een van de meest succesvolle softbalclubs van Nederland. Het eerste damesteam werd elf keer Nederlands kampioen, en veroverde acht keer een Europese titel: vier keer de Europacup I en vier keer de Europacup II. Sparks Haarlem is hofleverancier van het Nederlands damessoftbalteam. Het eerste honkbalteam komt uit in de op een-na-hoogste klasse van Nederland. In de breedtesport heeft de vereniging verschillende honk- en softbalteams voor jong en oud. Ga voor meer informatie naar www.sparkshaarlem.nl.