Genieten van de herfst op de Paddenstoelendag Buitenplaats Leyduin

0

Op 23 oktober 2016 organiseert Landschap Noord-Holland samen met IVN Zuid-Kennemerland een Paddenstoelendag op de fraaie Buitenplaats Leyduin. Van 10.30 – 16.00 uur is er van alles te beleven voor jong en oud zoals excursies, een paddenstoelententoonstelling, speurtochten, paddenstoelenhapjes en Kabouter Pierelier komt. Iedereen is uitgenodigd. De boswachters zijn blij met de regen die er gevallen is. Het vocht zorgt ervoor dat de paddenstoelen ‘als paddenstoelen uit de grond schieten’.

In elk seizoen laat de natuur zich van een andere kant zien. Nu de herfst voor de deur staat krijgen paddenstoelen alle aandacht. Excursieleiders tonen in het bos de veelvormigheid van paddenstoelen. Op eigen houtje het bos verkennen, kan ook. Er zijn verschillende apps die richting geven aan de wandeling. De speurneus-app leidt mensen naar bezienswaardigheden op landgoed Leyduin. Nieuw is de paddenstoelententoonstelling in Huis Leyduin. Voor kinderen die de kabouterzoektocht doen, is er een leuke attentie.

Op het grote veld voor het Koetshuis kan men uitrusten van de wandeling, de herfstmarkt bezoeken en natuurlijk genieten van een (paddenstoelen)hapje en drankje. Kabouter Pierelier verzorgt een optreden voor de kinderen om 12.00 uur en om 14.00 uur. De boswachters stellen vondsten uit het bos en opgezette bewoners uit het bos tentoon.

Wees allemaal welkom op Paddenstoelendag 2016. Het exacte programma staat op www.gaatumee.nl. Buitenplaats Leyduin ligt tussen de Vogelzangseweg en de Leidsevaart. Het parkeerterrein aan de Manpadslaan 1 bereikt u via de Leidsevaart. Kom bij voorkeur op de fiets.

Landschap Noord-Holland is een organisatie die 96 natuurgebieden beheert (bij elkaar 7.000 voetbalvelden aan oppervlakte). Het doel van de organisatie is het behouden, beheren en ontwikkelen van natuur en cultuurhistorische objecten in de landschappen van Noord-Holland. Het doel is om de huidige én toekomstige generaties van de mooie landschappen te laten genieten.