Wandel met een gids door de geschiedenis van buitenplaatsen Woestduin en Vinkenduin

0
Woestduin. Fotografie: Ilse Miedema.
Woestduin. Fotografie: Ilse Miedema.

Op zondag 2 oktober neemt een gids van Landschap Noord-Holland je mee door een apart gedeelte van Buitenplaats Leyduin bij Vogelenzang: Woestduin en Vinkenduin. Na deze heerlijke wandeling weet je alles over de rijke geschiedenis van de prachtige buitenplaatsen en hun roemruchte bewoners van weleer. En dat er zelfs werd gegokt bij paardenraces.

Wandeling op historische plaats
Het is prachtig wandelen op de vele buitenplaatsen in Zuid-Kennemerland. Zeker als je meeloopt met een gids van Landschap Noord-Holland. Tijdens deze excursie over Woestduin en Vinkenduin, onderdelen van Buitenplaats Leyduin, hoor je ook van alles over de achtergronden van bossen en dreven. De buitenplaatsen kennen een lange en rijke geschiedenis. In vroeger tijd verbleven hier roemruchte families gedurende de zomer om zo de stinkende stad te ontvluchten. Ze wilden zich vermaken en deden hun best indruk te maken en lieten hun geld rollen. Daardoor kunnen we nog steeds genieten van de lanen, waterpartijen, heuvels, bijzondere bomen en chique gebouwen. Onderweg genieten we natuurlijk ook van de dieren en planten die hier leven.

Graag reserveren. Het is niet mogelijk om ter plekke aan te sluiten. Verzamelen op de parkeerplaats van Buitenplaats Leyduin, op de grens van Vogelenzang en Heemstede.

Info
Wanneer: zondag 2 oktober 2022 van 11:00 tot 12:30 uur.
Vertrekpunt: Parkeerterrein van Leyduin: Buitenplaats Leyduin; Woestduinweg 4; 2114 BG Vogelenzang.
Zin om mee te gaan? Aanmelden op www.gaatumee.nl.

 

 

 

- Advertentie -

Geef een reactie