Woning gesloten door vondst wapens en softdrugs

0

Ernstige verstoring van de openbare orde

Vandaag heeft burgemeester Wienen een woonwagen aan de Diakenhuisweg gesloten voor de duur van zes maanden.

Op 27 juli 2016 trof de politie verboden wapens, munitie en een handelshoeveelheid softdrugs aan in de woning. In de bijbehorende schuur werd een hennepplantage met 57 planten aangetroffen. De aanwezigheid van wapens en drugs vormen een ernstige verstoring van de openbare orde.

De eigenaar diende een verzoek om voorlopige voorziening in tegen de voorgenomen sluiting van de woning. De bestuursrechter heeft dit verzoek afgewezen.

Naast de strafrechtelijke aanpak door politie en justitie treedt ook de gemeente krachtig, eenduidig en consequent op in de strijd tegen de georganiseerde criminaliteit. Sinds 2010 is het Regionaal Inlichtingen en Expertise Centrum (RIEC) Noord-Holland actief. Dit is een intensief samenwerkingsverband tussen gemeenten, politie, justitie, Belastingdienst en andere overheden om gezamenlijk georganiseerde criminaliteit aan te pakken.

Advertentie