De Ronde Hoep, vogelparadijs bij Amsterdam

0

Op herfstsafari bij Ouderkerk a/d Amstel

De Ronde Hoep is een prachtige polder vol vogels vlakbij Amsterdam. Op zondag 20 november laat de boswachter van Landschap Noord-Holland u dat van 10.00-12.00 uur graag zien. Neem uw fiets mee!

De rust in de Ronde Hoep trekt nu veel vogels. Vooral eenden en ganzen zijn hier vaak in grote troepen te vinden. Maak van de zondagmorgen een avontuur en ga mee met de boswachter om ze te bekijken. De kolgans is een soort die hier regelmatig is te vinden. Broedt in Groenland en het noorden van Rusland en ontloopt hier de winter in het noorden. Het is leuk om naar een groep ganzen te kijken omdat het levendige dieren zijn.

De boswachter vertelt graag over de natuur in de polder, want hij volgt die al jaren. Trek laarzen of waterdichte schoenen aan, want we maken een korte wandeling om de vogels van dichterbij te bekijken. En vergeet uw verrekijker niet!

Info
We verzamelen op de parkeerplaats aan de Kerkstraat, schuin tegen over de karakteristieke Hervormde Kerk in het centrum van Ouderkerk aan de Amstel.

Zin om mee te gaan? Aanmelden is noodzakelijk en kan via www.gaatumee.nl. Kosten € 7,-, kinderen tot 12 jaar € 3,-. Beschermers betalen € 4,-, hun kinderen tot 12 jaar € 2,-,

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)