Nieuwe dienstregeling Connexxion Haarlem-IJmond

0

wijzigingen per 11 december

Met ingang van zondag 11 december 2016 rijden de bussen van Connexxion in Haarlem-IJmond volgens een nieuwe dienstregeling. Op connexxion.nl ziet u wat er voor uw buslijn mogelijk verandert: bijvoorbeeld nieuwe vertrek- en aankomsttijden, andere haltes of aangepaste routes. Op connexxion.nl vindt u ook alle actuele reisinformatie over omleidingen en stremmingen.

Meld u aan op mijnconnexxion.nl, dan houden wij u op de hoogte van wijzigingen en omleidingen. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Download de Connexxion-app voor alle actuele reisinformatie onderweg. Bekijk de belangrijkste wijzigingen van de buslijnen in Haarlem-IJmond.

Wijzigingen per 11 december
De lijnen waarvan alleen de vertrektijden zijn gewijzigd, staan hieronder niet vermeld. Het is daarom raadzaam voorafgaand aan de reis de vertrektijden en route te raadplegen. Hiervoor adviseert de vervoerder connexxion.nl of de cxx-app te gebruiken.

Connexxion buslijn 2
Op werkdagen wordt het aantal busritten per uur tussen 09.30 en 13.00 uur aangepast. In plaats van 6 keer per uur rijdt de bus 4 keer per uur. Op zaterdagavond rijdt lijn 2 voortaan altijd 2 keer per uur.

Connexxion buslijn 9
De vertrektijden zijn enkele minuten gewijzigd vanwege de gewijzigde vertrektijd van de trein op station Hillegom

Connexxion buslijn 14
De route van lijn 14 is ingekort. Het traject tussen station Halfweg-Zwanenburg en Buitenhuizen Pont is vervallen. Bij de halte Buitenhuizen Pont kan worden overgestapt op lijn 82 van/naar Amsterdam Sloterdijk. Door de routewijziging zijn de vertrektijden gewijzigd.

Connexxion buslijn 15
De ritten in de ochtendspits vertrekken 8 minuten eerder dan voorheen.

Nieuw: Connexxion buslijn 71
Deze nieuwe lijn is een variant op lijn 73 tussen Beverwijk, Heemskerk en Uitgeest. Deze nieuwe route rijdt niet via het centrum van Beverwijk en is daardoor enkele minuten sneller. De bus rijdt vanaf Beverwijk door naar Haarlem v.v.

Nieuw: Connexxion buslijn 72
Deze nieuwe lijn rijdt grotendeels de huidige route van lijn 74 tussen Beverwijk en Heemskerk. Het eindpunt in Heemskerk is gewijzigd in het knooppunt Ruysdaelstraat.

Connexxion buslijn 73
Tussen Beverwijk Station en Heemskerk rijdt lijn 73 2 keer per uur via de Alkmaarseweg. Via deze route rijdt voortaan ook lijn 74. Samen vormen deze lijnen een kwartierdienst. Op werkdagen is de laatste rit vanuit Schalkwijk (vertrek 00.27 uur) vervallen. Reizigers die nu van deze rit gebruik willen maken tussen Haarlem Station en Velserbroek, kunnen voortaan lijn 3 gebruiken.
Op zaterdagochtend wordt voortaan tot ca. 09.30 uur een halfuurdienst in plaats van een kwartierdienst gereden. Ditzelfde geldt voor de periode na 18.00 uur. Op zondagochtend start de dienstregeling later.

Goed om te weten: in de periode van half december tot half januari 2017 rijdt lijn 73 niet tussen Velserbroek Centrum en Beverwijk Station vanwege de afgesloten Velsertunnel. Reizigers kunnen gebruik maken van lijn 273 die rijdt tussen Haarlem Delftplein, Velserbroek en Station Santpoort-Noord. Vanaf Santpoort-Noord is Beverwijk per trein bereikbaar. In deze periode rijdt lijn 73 in Beverwijk en Heemskerk nog met het lijnnummer 573.

Connexxion buslijn 74
De route van lijn 74 in Beverwijk wijzigt. Lijn 74 rijdt parallel aan lijn 73 via het centrum van Heemskerk (halte Ruysdaelstraat). In Heemskerk rijdt lijn 74 van maandag tot en met zaterdag een lus vanaf de halte Ruysdaelstraat naar Meerstate en de wijk De Maer. De huidige route van lijn 74 tussen Beverwijk en Heemskerk wordt overgenomen door lijn 72.

Goed om te weten: in de periode van half december tot half januari 2017 rijdt lijn 74 niet tussen IJmuiden en Beverwijk Station vanwege de afgesloten Velsertunnel. Reizigers kunnen gebruik maken van de veerdienst Velsen-Zuid – Velsen-Noord. Tussen Velsen-Noord en Beverwijk Station rijdt een pendelbus (lijn 77). In deze periode rijdt lijn 74 in Beverwijk en Heemskerk op de nieuwe route met lijnnummer 574 (als de Velsertunnel nog dicht is).

Connexxion buslijn 77
Deze buslijn rijdt tot de heropening van de Velsertunnel in januari 2017

Connexxion buslijn 79
De busroute van lijn 79 is uitgebreid in Castricum. De bus rijdt vanaf het station via de Kleibroek en de Oranjelaan naar de halte Soomerwegh.

Connexxion buslijn 80
De vertrektijden zijn enkele minuten gewijzigd. Op zaterdagochtend start een halfuurdienst. Vanaf ca. 10.00 uur rijdt een kwartierdienst. Op zaterdag wordt de laatste rit vanaf Amsterdam opgeheven (01.06 uur). Reizigers kunnen gebruik maken van Niteliner 280.

Niteliner 280
In Amsterdam geldt de omleidingsroute vanwege wegwerkzaamheden bij het Leidseplein.

Op connexxion.nl vindt u heel veel nieuwe functionaliteiten:

1 Actuele Reisinformatie
Actuele halteberichten, met informatie over onverwachte omleidingen,stremmingen, calamiteiten, grote vertragingen. Op de mobiele websites van Connexxion/Breng/Hermes/OVIJsselmond worden deze berichten rechtstreeks door de verkeersleiding online geplaatst. De berichten staan op de homepage, maar zijn nu ook nog gemakkelijker te vinden in de dienstregeling en bij het reisadvies. Zo ziet u snel of er iets aan de hand is op uw buslijn.

2 Google Maps kaartjes met actuele routes bij omleidingen
Bij grote geplande omleidingen plaatsen we actuele plattegronden met de afwijkende routeinformatie.

3 Kaartjes en informatie looproute bij reisadvies
Bij het reisadvies vindt u vanaf nu ook de looproute zien naar de halte of de bestemming.

4 Bewaar je reis-optie
Bij het opzoeken van meerdere dienstregelingen en reisadviezen, worden deze tijdelijk bewaard onder ‘toon recente reizen’. U kunt dan heel snel en makkelijk een eerder reisadvies of dienstregeling weer zien, zonder dat alle gegevens opnieuw moeten worden ingevoerd.

5 Reisadvies toevoegen aan agenda
Als je een reisadvies opvraagt, kun je het reisadvies (vanaf je desktop) toevoegen aan je agenda. In je agenda wordt dan de reistijd geplaatst en kun je het reisadvies bekijken.

6 Reisadvies en dienstregeling makkelijker printen, mailen en delen
Onderaan het reisadvies staan knoppen waarmee je desgewenst de informatie kunt printen, mailen of delen via social media.

7 Verbetering haltetoegankelijkheidsinformatie
Met een ‘slider’ (schuifknop) kun je nu (nog) makkelijker zien welke haltes rolstoeltoegankelijk zijn. De toegankelijke haltes tonen dan een rolstoel-icoontje.