Bevrijdingspop Haarlem start 2017 met duik voor vrijheid

0

Voor het tweede jaar op een rij is Bevrijdingspop Haarlem partner van de Zandvoortste Nieuwjaarsduik. Met de Bevrijdingsduik trapt Bevrijdingspop haar festivaljaar op 1 januari officieel af en vraagt Bevrijdingspop aandacht voor het thema van 2017: Vrijheid is niet vanzelfsprekend.

Bevrijdingspop roept zoveel mogelijk mensen op het nieuwe jaar te beginnen door een duik voor vrijheid te maken. De inschrijving voor de duik begint om 12.00 uur bij Beachclub No5 in Zandvoort. Na een warming-up en warme woorden van onder andere de voorzitter van Bevrijdingspop, Ella Blommaert-Zander, rennen duizenden enthousiastelingen om 14.00 uur de Noordzee in, voor een frisse start van hun jaar.

De Bevrijdingsduik op 1 januari (1/1) is de eerste in een reeks van vijf evenementen in de aanloop naar Bevrijdingspop 2017 met een link naar vrijheid. Op 2/2 volgt een Bevrijdingsdebat, op 3/3 een Bevrijdingswandeling en op 4/4 een Bevrijdingsrun. De reeks eindigt in mei met het Herdenkingsconcert op 4 mei en natuurlijk Bevrijdingspop zelf op 5/5. Met de organisatie van vrijheidsevenementen wil Bevrijdingspop Haarlem meer nadruk leggen op de achterliggende boodschap van het festival: Vrijheid is niet vanzelfsprekend.

Bevrijdingspop staat synoniem voor vrijheid. Iets waar we in Nederland al ruim 70 jaar in mogen leven en van mogen genieten. Velen van ons zien vrijheid als een vanzelfsprekendheid en vergeten dat destijds hard voor die vrijheid is gestreden. En we hoeven we niet zo ver terug in de tijd om ons te realiseren dat vrijheid niet voor iedereen vanzelfsprekend is.

Het feit dat wij in ons land wél in vrijheid mogen leven, verdient een bijzonder moment om bij stil te staan. Dat doet Bevrijdingspop Haarlem door op 4 mei (Herdenkingsdag) en 5 mei (Bevrijdingsdag) in de Haarlemmerhout in Haarlem voor de 37ste keer Bevrijdingspop te organiseren: hét bevrijdingsfestival van Noord-Holland en omstreken. Het festival is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de grootste van Nederland: jaarlijks genieten ruim 125.000 bezoekers van een gevarieerd programma, dat naast veel muziek uit vele culturele en maatschappelijke projecten bestaat.

Kijk voor meer informatie over Bevrijdingspop Haarlem en de vrijheidsevenementen op bevrijdingspop.nl.