Striptekenaar nieuwe resident citybook in Haarlem

0

Nieuwe resident citybook in Haarlem, Striptekenaar Ulli Lust

Haarlem heeft een levendige scene van stripauteurs, met als hoogtepunt het tweejaarlijks festival de Stripdagen. Dit jaar vinden de Stripdagen plaats van vrijdag 25 mei t/m zondag 3 juni 2018. Heel logisch dus om in het kader van het project citybooks Haarlem een stripauteur uit te nodigen een visueel stadsportret te maken.

Ulli Lust (1967, Wenen) verblijft van 12 tot 25 februari in Haarlem. Deze gerenommeerde striptekenaar heeft reeds verschillende graphic novels gepubliceerd, zoals het goed onthaalde Vandaag is de laatste dag van de rest van je leven en het recent verschenen Wie ich versuchte ein guter Mensch zu sein. Ze ontving diverse internationale prijzen voor haar werk, waaronder een LA Times Book award (Best Graphic Novel, 2014) en een Ignatz Award (2013). Haar ervaringen, ontmoetingen en observaties in Haarlem zal zij in een getekend stadsverhaal verwerken. Haar citybook wordt gepresenteerd tijdens de Stripdagen 2018.

Tijdens haar residentie gaat Ulli Lust in gesprek met de stad over haar werk en haar ervaringen in Haarlem. De publieke bijeenkomst vindt plaats bij 37PK, Platform voor Kunsten op vrijdagavond 16 februari vanaf 19.00 uur. Het programma bestaat uit een interview met Ulli Lust door cultuurkenner Louis Pirenne, een lezing over de Duitstalige stripcultuur van stripprofessor Joost Pollmann en een artist-talk met Ulli en stripauteurs onder wie Robert Schuit, Frank Petiet en Arjen Nicolai. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door striptekenaar en zanger-liedjesschrijver Marc van der Holst. Spoken-word artiest Joshua Baumgarten van de Irrational Library ontvangt de gasten.

Meer informatie
Het volledige programma kunt u vinden op www.37PK.nl. Meer informatie over Huis deBuren, ‘citybooks’ en de samenwerking met de gemeente Haarlem kunt u vinden op www.citybooks.eu.