Ultraloper loopt 200 km voor de Kidshare Foundation

0

Arjan van den Berg (51) is vader van 5 kinderen en leraar aan het ROC Zadkine. Hij is in 2007 gestart met utralopen. Eerst 50km en later ook 100km, 200km en 24 uurs lopen. Hij is al meerdere keren uitgekomen voor het Nederlands team bij EK’s en WK’s.

Op 25 februari 2018 loopt hij in Finland de Espoo Endurance 24 H voor de Kidshare Foundation. Als het meezit dan zal hij ruim 500 ronden van 380 m lopen (ongeveer 200 km). Zijn doel is om daarmee zoveel mogelijk geld op te halen, waardoor kinderen in Malawi naar school kunnen. Zijn motivatie is dat hij deze kinderen, net als zijn eigen kinderen en zijn studenten, ook een kans op goed onderwijs gunt, waardoor zij een betere toekomst tegemoet gaan.

Op 24 november is hij gestart met zijn 13 weekse training. U kunt hem sponsoren en volgen via de crowdfundingsite van de Kidshare Foundation, waar hij een actiepagina heeft aangemaakt: http://pif.one/arjan.

Wat is de Kidshare Foundation?
Kidshare Foundation heeft als doel het verbeteren van de positie van de armste kinderen. Ons speerpunt daarbij is onderwijs. In 2017 zijn we gestart met de bouw van 10 kindcentra in dorpen op het platteland van Malawi. Een kindcentrum is een gebouw in een dorp met de volgende functies: kleuterschool, een maaltijd voor alle kinderen, schoon drinkwater en gezondheidszorg. In Malawi heet dat een CBCC: Child Based Care Center. Het is een centrum dat zo integrale zorg biedt aan arme, kwetsbare kinderen. Kidshare heeft een partnerorganisatie PRDO (Participatory Rural Development Organisation) in Malawi. PRDO is een NGO (Niet Gouvernementele Organisatie) met veel ervaring in het werken met de allerarmsten op het platteland. Ze hebben ervaring in projecten van onderwijs, water en sanitatie en noodhulp aan vluchtelingen. Ze werken samen met diverse regeringen in Europa, Noord-Amerika en met UNICEF en de UNHCR.

Naast gebouwen zorgt Kidshare ook voor de financiering van leermiddelen (boeken, schriften, pennen) en speelgoed voor kinderen van de kindcentra. De kosten daarvan bedragen €5 peer kind per jaar. We hebben daartoe een actiepagina gemaakt op ons crowdfundingplatform PIF World.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)