SoTalks: Jos Wienen

0

Met veel trots kondigt Sociëteit Vereeniging als achtste gast in de avondvullende talkshow aan: Jos Wienen, nu vier maanden onze burgemeester.

Frénk van der Linden bevraagt de burgemeester uiteraard over zijn eerste maanden in Haarlem, maar onderzoekt ook de mens achter de burgemeester en zijn opvattingen over onderwerpen zoals religie en politiek..

Serie diepte-interviews
Het interview is onderdeel van de serie SoTalks, waarin prominente Nederlanders worden geïnterviewd voor publiek. Onder anderen Pieter Winsemius, Ferry Mingelen en Alexander Rinnooy Kan gingen de burgemeester voor. Traditioneel doneert Sociëteit Vereeniging een bedrag aan een goed doel naar keuze van onze gast.

Deze keer open voor publiek
De SoTalks zijn doorgaans alleen toegankelijk voor leden en hun introducees, maar dit keer zijn alle geïnteresseerden welkom voor interview en het voorafgaande diner. Deze editie wordt mogelijk gemaakt door Wibaut.

Burgemeester Jos Wienen (bron: Wikipedia)
Wienen (1960) studeerde geschiedenis en theologie te Utrecht. Hij werd in 1986 gemeenteraadslid voor het CDA te Ridderkerk. Van 1993 tot 2001 was hij wethouder. Tevens was hij vicevoorzitter van de Stadsregio Rotterdam.

In 2001 werd Wienen benoemd tot burgemeester van de gemeente Katwijk. Na de fusie met Rijnsburg en Valkenburg per 1 januari 2006 werd hij burgemeester van de nieuwe gemeente Katwijk. In deze functie was hij ook lid van het Dagelijks Bestuur van de regio Holland Rijnland, waarvan de gemeente Katwijk deel uitmaakt.

Op 6 juli 2016 werd Jos Wienen door de gemeenteraad van Haarlem voorgedragen om de nieuwe burgemeester van deze gemeente te worden. Op 21 september 2016 ging zijn benoeming daar in als opvolger van Bernt Schneiders.

Jos Wienen is voorzitter van de asielcommissie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en van de vereniging van christelijke ontwikkelingsorganisaties Prisma. Daarnaast is hij redactievoorzitter van Bestuursforum, het maandblad voor decentrale CDA-politici.

Frénk van der Linden (interviewer)
Frénk van der Linden (Hillegom, 1957) is een Nederlandse journalist die werkt(e) voor onder meer de De Tijd, Nieuwe Revu, NPS-radio en het NRC Handelsblad. Hij staat binnen zijn vakgebied bekend als specialist in het interviewen.

Van der Linden studeerde aan de School voor Journalistiek in Utrecht (1977-1980). Hij heeft vanaf 1980 honderden mensen uitgebreid geïnterviewd voor krant, televisie en radio. Zijn kandidaten daarvoor kwamen uit onder meer de werelden van de politiek, de sport, de podiumkunsten, film, literatuur en de media.

Van der Linden presenteert meerdere keren per week het radioprogramma ‘Kunststof’ van de NPS. Hierin worden verscheidene mensen aan de tand gevoeld. Ook houdt Van der Linden interviews voor het NCRV-televisieprogramma Altijd Wat. Eerder maakte hij voor de NCRV het interviewprogramma 30 Hoog. Hij is geregeld te gast bij De Wereld Draait Door.

Programma
18:00u aperitief
18:30u start diner (dagschotel €15,-)
19:30u koffie
20:00u SOTALKS
21:30u borrel
22:30u einde

Info
Maandag 6 februari – 19:30 tot 22:00 uur
Societeit Vereeniging, Zijlweg 1 te Haarlem
Gast: burgemeester Jos Wienen
Interviewer: Frénk van der Linden

De bijeenkomst is voor iedereen gratis toegankelijk. Vooraf (18.30 uur) kunt u voor €15,- een lekkere dagschotel eten.
Meld u aan via aanmelden@societeitvereeniging.nl en vermeld of u alleen voor het interview komt, of ook een dagschotel wenst.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)