Woonlasten in Haarlem nog verder omlaag in 2017

0

Haarlem hoort voor het tweede jaar op rij bij de grootste dalers van woonlasten met 3,6% verlaging. Gemiddeld dalen de woonlasten in de grootste gemeenten van Nederland dit jaar met 0,2 procent. Vorig jaar realiseerde Haarlem al een verlaging van de woonlasten van 2%.

Elk jaar ontvangen alle Haarlemmers hun aanslag gemeentebelastingen. De woonlasten voor 2017 voor een meerpersoons huishouden met een eigen woning bestaan uit 322 euro afvalstoffenheffing, 142 euro rioolheffing en gemiddeld 272 euro onroerende zaakbelasting. Dat komt neer op een totaal van 736 euro. Met dit bedrag neemt Haarlem nu de 18e plek in van de 38 grootste gemeenten. Ook huurders gaan erop vooruit: met 4,6% verlaging wordt in Haarlem 3,6% meer verlaagd dan het landelijk gemiddelde. In Haarlem betaalt een meerpersoons huishouden in een huurwoning 322 euro aan woonlasten in 2017.

COELO
Dit blijkt uit het rapport Kerngegevens belastingen grote gemeenten 2017, dat is opgesteld door het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO) van de Rijksuniversiteit Groningen. COELO onderzocht voor dit jaarlijkse overzicht de tarieven van de 38 grootste gemeenten, waar 40% van de Nederlandse bevolking woont. Het volledige rapport, met cijfers over alle afzonderlijke grote gemeenten, is te vinden via de website van het COELO, www.coelo.nl of via de website van de gemeente Haarlem.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)