Programma Pletterij februari

0

Het programma van de Pletterij voor februari 2017 ziet er als volgt uit:

wo 1 februari, 14.00 uur Film: Villa des Roses (2002) Frank van Passel
Presentatie Lenie Peetoom
In deze oogstrelende verfilming van de in 1913 gepubliceerde debuutroman van Willem Elsschot worden we binnen gevoerd in een derderangs pension in Parijs vlak voor de eerste wereldoorlog. Hoewel het pension opgesierd is met de fleurige naam `Villa des Roses` en er recent een nieuw aantrekkelijk dienst meisje is gearriveerd tot groot genoegen van de mannelijke pension gasten moet het pension noodgedwongen sluiten. De uitbaters zijn niet meer in staat een goede maaltijd op tafel te zetten.
Villa des Roses won in 2002 de prijs voor beste film op het Hollywood festival.

Toegang €3,00/ tot 25 jaar €1,50
zo 5 februari, 16.00 uur Mis-lukken: talkshow over het belang van imperfectie
Ieder mens zoekt naar zin. Maar waarom? En kun je samen aan zingeving doen in deze individuele maatschappij? De Pletterij zoekt het uit in drie talkshows op zondagmiddag.
Op zondag 5 februari 2017 vieren we de mislukking. Waarom moet alles tegenwoordig zin hebben en succesvol zijn? Waarom moet alles een succes en iedereen een plaatje zijn? Is het juist niet goed om te erkennen dat ‘de dingen’ niet altijd gaan zoals je had gehoopt? Begint zingeving juist niet bij het erkennen van de imperfectie?? Gasten o.a. schrijver Celal Altuntas
De serie talkshows over zingeving worden georganiseerd door Atheneum Boekhandel, de Wereldkeuken, stadsdominee Tom de Haan en de Pletterij.
Toegang: vrijwillige bijdrage

wo 8 februari, 14.00 uur Film: Le Notti di Cabiria (1957) Federico Fellini
Presentatie Lenie Peetoom
In dit vroege meesterwerk uit 1957, waarin Fellini´s vrouw Giullietta Masina de hoofdrol vertolkt van een naïeve prostituee, die ondanks dat zij regelmatig wordt bedrogen, toch blijft geloven in de liefde, is de herkenbare stijl van Fellini al duidelijk aanwezig.
Hij ziet er kans toe om deze indrukwekkende film met zijn alledaags realisme bijna tot aan het niveau van een sprookje te verheffen.
Giullietta Masina werd voor haar prachtige spel terecht beloond met de prijs voor beste actrice op het filmfestival in Cannes.
Toegang €3,00/ tot 25 jaar €1,50

do 9 februari 20.00 uur Muziek: Openingsconcert Internationaal Wandelweiser componistenfestival
Van 9 tot en met 11 februari 2017 vindt het internationale Wandelweiser componistenfestival plaats in Nederland. Donderdag 9 februari 2017 gaat het festival van start met een concert in de Pletterij.
Optredende musici zijn onder meer:
Michael Pisaro (elektrische gitaar)
Reinier van Houdt (piano)
Antoine Beuger (fluit)
Dante Boon (piano)
Werken van onder andere Pisaro, Dante Boon en Daniel Brandes. Houdt de website en Facebook van de Pletterij in de gaten voor actuele informatie.
Toegang € 10,00/tot 25 jaar € 7,00

vrij 10 februari 20.00 Muziektheater van theatergroep Flint met Sal ik Altyd Wit Wees
‘Sal Ek Altyd Wit Wees’ is een multimediale voorstelling met superieure musici: Trombonist Wolter Wierbos, componist/pianist/bassist Ernst Glerum en acteur/zanger/accordeonist Felix Strategier. Videast Martijn Grootendorst plaatst met spel van video en licht spelers en bezoekers voortdurend in een ander (politiek) landschap. De voorstelling is gebaseerd op gedichten van de prominente Zuid-Afrikaanse dichteres Antjie Krog.
Toegang € 10,00/tot 25 jaar € 7,00

wo 15 februari 14.00 uur Film: How to marry a millionaire (1953) – Jean Negulesco
Presentatie: Lenie Peetoom
Marilyn Monroe, Betty Grable en Lauren Bacall schitteren in deze elegante komedie, waarbij ze alles in het werk stellen om een aantal geschikte vrijgezellen te strikken.
Toegang € 3,00/tot 25 jaar € 1,50

wo 15 februari, 20.00 uur Debatcafé
Een maandelijks gevarieerd programma met veel nieuws, interviews, muziek, columns, poëzie en debat. Debat o.l.v. Erwino Ouwerkerk en Annemieke Windt.
Toegang: € 3,00/tot 25 jaar € 1,50

za 18 februari 20.30 uur Muziek: Piano Cloud Live met Bruno Sanfilippo en Lorenzo Masotto
[F]luister is een initiatief voor intense luistermuziek, dat live optredens organiseert en daarnaast ook een netwerk is voor ambient en experimentele elektronische muziek. In dat kader presenteert Fluister op 18 februari 2017 in de Pletterij samen met het Zweedse 1631 label PIANO CLOUD LIVE. De krachten van twee geweldige pianisten worden gebundeld, te weten Bruno Sanfilipo uit Argentinië en Lorenzo Masotto uit Italie. Zij verkennen op hun eigen manier de grenzen van klassieke, lichte en popmuziek.
Toegang € 10,00/tot 25 jaar € 7,00

wo 22 februari 14.00 uur Film: The Red Shoes (1948) M Powell en Emeric Pressburger
Presentatie: Lenie Peetoom
Een film van Michael Powell en Emeric Pressburger met in de hoofdrol Moira Shearer als een jonge balletdanseres die verscheurd wordt tussen de man die ze liefheeft en haar streven om een prima ballerina te worden.
Toegang: € 3,00/tot 25 jaar € 1,50

do 23 februari 20.30 uur Pletterij Improsessie
De Pletterij Improsessie avonden worden samengesteld door een gastmusicus die andere kunstenaars/musici uitnodigt. Ook bedenkt hij of zij het concept van de avond. Zie de website voor actuele informatie.
Toegang: vrijwillige bijdrage

di 28 februari 14.00 uur Film: Die Blechtrommel (1979) Volkert SchlöndorffPresentatie: Lenie Peetoom
In het kader van het Cajanusfestival heeft de Pletterij op dinsdag 28 februari een extra filmvertoning. Getoond wordt dan de film Die Blechtrommel, een meeslepende verfilming van het spraakmakende boek van Gunter Grass met daarnaast een verbazingwekkende rol van David Bennent als de kleine Oscar, die weigert groot te worden na de Nazi staatsgreep in 1933. Deze evocatie van fantastisch realisme kreeg een Oscar voor Beste Buitenlandse Film.
Toegang: € 3,00/tot 25 jaar € 1,50

di 28 februari 20.00 uur Cajanus festival: De grote wereld – Debat met Arthur Japin, Richard de Ruijter en belangengroepen
De grote wereld is een debatavond in de Pletterij met als speciale gast schrijver Arthur Japin. Hij leest voor uit zijn Boekenweekgeschenk (2006) ‘De grote wereld‘ over dwergdorpje Lilliput. Er wordt bovendien gedebatteerd over leven met ongewone lichaamslengtes. Dit debat wordt gehouden in het kader van het Cajanus festival met muziektheater, lezingen, tentoonstelling, markt en nog veel meer. Naast Japin zijn Richard de Ruijter (acteur in ‘Cajanus – een gigantische opera’) en diverse belangengroepen aanwezig.
Toegang: € 7,50/tot 25 jaar € 5,00

Info
Pletterij, Lange Herenvest 122 Haarlem – 023 542 35 40 – www.pletterij.nl.

Advertentie