Jan-Willem Daniels uit Haarlem klaar voor Kilimanjaro

0

Deelnemers War Child Kili-challenge vertrekken naar Afrika

Haarlemmer Jan-Willem Daniels vertrekt naar Afrika om de Kilimanjaro te beklimmen en start op maandag 30 januari. Jan-Willem wacht een pittige uitdaging; een zware klim naar de top op 5.895m. Deelnemers halen in de lange weg naar de top zoveel mogelijk geld op voor oorlogskinderen. Jan-Willem betaalt zijn reis zelf en heeft sponsorgeld opgehaald voor verschillende projecten van War Child. Voor een betere toekomst voor oorlogskinderen zien zij straks vanaf het dak van Afrika de zon opkomen.

Tjipke Bergsma, directeur War Child: “War Child is ontzettend trots dat 75 tot op het bot gemotiveerde sportievelingen voor oorlogskinderen in actie komen. De Kili-Challenge daagt deelnemers uit het beste in zichzelf naar boven te halen. Het zal een ervaring worden om nooit meer te vergeten. Door deze sportieve uitdaging kan War Child duizenden oorlogskinderen helpen en een betere toekomst bieden. Succes!

Ook ambassadeur Tooske Ragas beklimt dit jaar de Kilimanjaro en vertrekt samen met Jan-Willem Daniels naar Afrika. Het werk van War Child is meer dan ooit hard nodig. Bijna 250 miljoen kinderen groeien op in oorlogsgebied. De ambassadeurs zijn van onschatbare waarde om aandacht te vragen voor het lot van oorlogskinderen.

De klim van Jan-Willem is te volgen via www.warchild.nl/kili.

Over de Kili-Challenge
Voor de in totaal 75 deelnemers is de Kili-Challenge al een tijdje geleden begonnen met bootcamps, wandelingen, trainen in de Ardennen, een ijsbad en natuurlijk talloze fondsenwervende acties. Inmiddels is de totaalteller ruim voorbij de doelstelling van € 300.000,- en stijgt hij nog steeds. Ruim 90% van de inkomsten van de Kili-Challenge gaan rechtstreeks naar projecten om oorlogskinderen te helpen, via psychosociale hulp, onderwijs en bescherming.